Slovenky do Tampere s cieľom skončiť do 6. miesta

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:52 • 2 min
Slovenky do Tampere s cieľom skončiť do 6. miesta

BRATISLAVA - Slovenské reprezentantky vo florbale odcestovali vo štvrtok do Fínska, kde ich o deň neskôr čaká úvodný zápas na majstrovstvách sveta v Tampere (4. – 12. decembra 2015). Zverenky trénera Jaroslava Marksa by chceli v krajine tisícich jazier potvrdiť výkonnostný vzostup a vylepšiť deviatu priečku z predchádzajúcich MS v Česku.

slovakia

left justify in out

Slovenky si účasť na svetovom šampionáte vybojovali na februárovom domácom kvalifikačnom turnaji v Nitre. V základnej D-skupine MS sa postupne stretnú s Ruskami, Američankami a Holanďankami, na postup do play off potrebujú skončiť do druhého miesta. To je však iba základný cieľ, ambície družstva sú ďaleko vyššie. "Naším prvoradým cieľom je vyhrať skupinu a potom postúpiť do štvrťfinále," uviedol pre TASR tréner SR Marks. "Urobíme všetko preto, aby sme sa prebojovali do najlepšej osmičky. Bol by som spokojný s umiestnením do 6. miesta. Piate-šieste miesto vo svete - tam podľa mňa patríme, na základe našich výkonov si tam zaslúžime byť. Takisto by sme sa radi vo svetovom 'rejtingu' posunuli do prvej osmičky, aby sme na ďalšom šampionáte boli nasadení vyššie."

 

Český kouč slovenského výberu vyslovil spokojnosť s uplynulou prípravou. "Začala sa vlastne už po turnaji v Nitre. Pomáhali sme si aj zápasmi s mužmi, posledné herné záležitosti sme doľaďovali na sústredení v Seredi. Všetko prebehlo podľa plánu, verím, že sme sa na naše súperky dobre pripravili," povedal Marks. Najťažší súper v skupine príde na rad hneď ako prvý. Rusky sú však zdolateľné, Slovenky ich dokázali na kvalifikačnom turnaji v Nitre pokoriť 7:3. "Na súperky si veríme. Najťažšie budú asi Rusky, ale už sme ich dokázali zdolať. Od spoluhráčky v klube Mariji Ziminovej, ruskej kapitánky, viem, že nás chcú veľmi poraziť. Boli už aj nejaké hecovačky, párkrát sme sa podpichli," prezradila pre TASR kapitánka SR Lucia Košturiaková.

 

V 20-člennom výbere figuruje osem legionárok, šesť z Česka a dve zo Švajčiarska. Oproti pôvodnej nominácii nastala v kádri jedna zmena, keď zranenú Alexandru Ferencovú nahradila Šárka Boľová z Herbadent SJM Praha.

 

"Prvýkrát v histórii sa nám podarilo dať dokopy potrebné finančné prostriedky, aby sa nemuseli reprezentantky 'trepať' na šampionát autobusom a tak sa presunieme do Tampere letecky z Viedne. Myslím si, že sme vytvorili pre hráčky vhodné podmienky pre prípravu a bude tomu zodpovedať aj adekvátne umiestnenie na šampionáte," uviedol na štvrtkovom brífingu pred odchodom do Tampere prezident Slovenského zväzu florbalu Daniel Granec.

 

Káder SR pred MS žien vo fínskom Tampere (4.–12. decembra 2015):

Brankárky: Radka Mládenková (FBC Mikuláš Prešov), Karolína Krištofová (ŠK 98 Pruské)

Hráčky: Michaela Ješšová (FbK Tvrdošín), Alexandra Ferencová (Herbadent SJM Praha 11, ČR), Jana Trošková (FbK Tvrdošín), Alžbeta Ďuríková (Wizards Bern, Švajč.), Viktória Bobotová (FbK Tvrdošín), Katarína Klapitová (Wizards Bern, Švajč.), Zuzana Šponiarová (1. SC Vítkovice, ČR), Romana Janegová (ŠK Slávia SPU DFA Nitra), Denisa Ferenčíková (1. SC Vítkovice, ČR), Dominika Sádecká (NTS FK-ZŠ Nemšová), Lucia Košturiaková (Herbadent SJM Praha, ČR), Michaela Šponiarová (1. SC Vítkovice, ČR), Veronika Turčáková (FbK Tvrdošín), Paulína Hudáková (FbK Kométa Spišská Nová Ves), Kristína Hudáková (FbK Kométa Spišská Nová Ves), Andrea Šidlová (ŠK 98 Pruské), Rebeka Gáliková (NTS FK-ZŠ Nemšová), Valéria Malichová (ŠK 98 Pruské), Šárka Boľová (Herbadent SJM Praha, ČR)

 

Program SR v základnej D-skupine na MS v Tampere (časy v SEČ):

piatok 4. decembra o 11.30 h: SR - Rusko

sobota 5. decembra o 13.00: SR - USA

nedeľa 6. decembra o 9.45: Holandsko - SR




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies