Slovenka Mária Kukučová obvinená z vraždy sa po dvoch rokoch postavila pred súd

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 15:57 • 2 min
Slovenka Mária Kukučová obvinená z vraždy sa po dvoch rokoch postavila pred súd

MALAGA – Slovenka Mária Kukučová sa po prvýkrát postavila pred súd v španielskom meste Malaga. Modelka čakala dva roky vo väzbe, pretože toľko trvalo vyšetrovateľom, kým prípad uzavreli. Na krku má obžalobu z vraždy bývalého priateľa, britského zlatníka Andrewa Busha (†48).

slovakia

left justify in out

O osude dvadsaťšesťročnej Slovenky budú rozhodovať deviati porotcovia, ktorých podľa TV Markíza vybrali tajnou voľbou z ľudu. Na súde predniesol prokurátor obžalobu a ostatní zástupcovia úvodné reči. Mária by mala vypovedať až zajtra, rovnako aj ďalší svedkovia.

 

Mária Kukučová údajne 5.4.2014 niekoľkokrát vystrelila na svojho bývalého priateľa Andrewa Busha. Jednu guľku dostal do ramena a dve do hlavy. Motívom mala byť žiarlivosť a vášeň.

 

Jediným svedkom je údajne Bushova priateľka 22-ročná Ruska Maria Korotaevová, ktorá však zápas nevidela, ale počula výstrely. Na parkovisku mala stretnúť aj Kukučovú, ktorá odišla v Bushovom aute.

 

img

 

„Obvinenú hnala k činu neutíchajúca túžba po smrti pána Busha. Možno za to mohla hádka, ktorú dvojica predtým mala, čo následne viedlo k tomu, že použila špeciálny model revolvera. Na pána Busha vystrelila celkom trikrát. Prvú ranu dostal do ramena a ďalšie dve do hlavy. Andrew Bush nemal žiadnu šancu na obranu pred neočakávaným útokom,“ povedal pre médiá prokurátor Jose Antonio Nieblas a dodal: „V snahe zabezpečiť svoju nevinu, obvinená položila zbraň do ľavej ruky svojho expriateľa, vzala kľúče od auta a odišla.“

 

Mária, pôvodom z Novej Bošácej sa sama prihlásila na polícii v Novom Meste nad Váhom. Polícii opísala detaily činu a povedala, že sa iba bránila a nevedela , že je Bush mŕtvy. Vo väzbe je od mája 2014.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies