Rumunsko vyhostilo ruského diplomata

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 21:32 • 2 min
Rumunsko vyhostilo ruského diplomata

BUKUREŠŤ - Rumunské ministerstvo zahraničia v pondelok uviedlo, že aktivity a činy námestníka vojenského atašé Alexeja Grišajeva na ambasáde v Bukurešti sú v rozpore s ustanoveniami Viedenského dohovoru o diplomatických stykoch.

slovakia

left justify in out

Rumunsko vyhostilo predstaviteľa ruského veľvyslanectva Alexeja Grišajeva. Rumunské ministerstvo zahraničia neposkytlo detaily. Valerij Kuzmin sa pre ruskú tlačovú agentúru Tass vyjadril, že rozhodnutie Rumunska je „nepochybne nepriateľské“. Ako dodal, Moskva „si vyhradzuje právo prijať príslušné opatrenia ako odpoveď“.


Rusko dnes vypovedalo talianskeho námorného atašé, informoval taliansky rezort zahraničia. Bola to odpoveď na marcové vyhostenie dvoch ruských diplomatov. Tých vyhostili po tom, čo talianskeho kapitána z námorníctva úrady pristihli pri údajnom odovzdávaní utajených informácií jednému z nich.

 

Mohlo by vás zaujímať: Podľa Šimečku bola reakcia SR voči Rusku pochopiteľná


Pondelkové vypovedania sú najnovšie vo vlne vyhostení ruských diplomatov naprieč Európou a odvetných krokov z Moskvy. Minulý týždeň v piatok Estónsko, Litva a Lotyšsko nariadili vypovedanie celkovo štyroch ruských diplomatov v rámci solidarity s Českou republikou. Česko vyhostilo desiatky diplomatov pre údajnú účasť ruských agentov na výbuchu muničných skladov v roku 2014.

 

Prečítajte si tiež: Smer vyslovil svoje stanovisko k vyhosteniu ruských diplomatov zo SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies