Slovan v odvete s Partizani musí skórovať, de Sa: Vyhráme

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 10:55 • 2 min
Slovan v odvete s Partizani musí skórovať, de Sa: Vyhráme

BRATISLAVA - Futbalisti slovenského vicemajstra Slovana Bratislava odohrajú štvrtkovú odvetu 1. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 proti albánskemu Partizani Tirana v Senici s jasným postupovým cieľom.

slovakia

left justify in out

V prvom zápase pred týždňom sa v Elbasane zrodila bezgólová remíza, takže "belasí" si dôležitý gól z ihriska súpera do odvety nepriniesli. Napriek tomu sú v pozícii favorita a ich holandský ofenzívny univerzál Lesly de Sa verí v postup do 2. predkola.

 

V ňom sa úspešnejší stretne zrejme s lotyšskou Jelgavou, ktorá vyhrala prvý zápas na pôde islandského Breidabliku 3:2. Očakáva sa, že Slovan bude útočiť do sformovanej defenzívy hostí. "Teraz je najdôležitejšie sa na zápas dobre pripraviť. Na ihrisku si potom musíme vlastným pohybom a aktivitou vytvoriť vpredu priestor, odkiaľ môžeme ohrozovať bránu súpera. Som presvedčený, že góly strelíme a stretnutie vyhráme," citoval 23-ročného Holanďana klubový web rekordného slovenského majstra. Lesly de Sa je doteraz jediným strelcom Slovana v tejto sezóne, keď v prípravnom zápase proti Bohemians Praha znižoval na konečných 1:2. "Nie je však dôležité, kto skóruje. Treba jednoducho vyhrať," dodal hráč, ktorý za holandské mládežnícke výbery odohral 29 stretnutí.

 

Slovan deň pred zápasom trénoval na Pasienkoch. Keďže ale v klube položili nový trávnik na hlavnú hraciu plochu, hrať sa bude v Senici. Slovan chcel hrať v Senci, ale keďže tam sa čochvíľa budú hrať súboje ženských ME hráčok do 19 rokov, nedostal povolenie. "Výsledok 0:0 z ihriska súpera nie je zlý. Teraz sa už zameriame na odvetu. Som si istý, že to bude iný zápas a verím, že v ňom vybojujeme postup," povedal po prvom zápase kouč Slovana Nikki Papavasiliou.

 

Albánci, ktorí sa do EL kvalifikovali ako druhý tím tamojšej Superligy z minulej sezóny, absolvujú v Senici v stredu predzápasový tréning v čase zápasu (otvorený pre médiá prvých 15 minút.). Ešte predtým ich tréner Klevis Dalipi vystúpi na tlačovej konferencii. Súboj ako hlavný rozhodca povedie Slovinec Mitja Žganec.

 

odveta 1. predkola EL 2016/2017, štvrtok 7. júla, 19.00 SELČ v Senici:

Slovan Bratislava - Partizani Tirana /rozhoduje: Mitja Žganec (Slov.)/

/prvý zápas: 0:0/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies