Slovan odštartoval prípravu na ľade, zatiaľ bez Pálffyho a Šatana

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 06:31 • 2 min
Slovan odštartoval prípravu na ľade, zatiaľ bez Pálffyho a Šatana

Slovan odštartoval prípravu na ľade, zatiaľ bez Pálffyho a Šatana - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava absolvovali v stredu prvý spoločný tréning na ľade. Trénerovi Rostislavovi Čadovi sa na úvodnom zraze hlásilo 27 hráčov, vrátane mladíka Marka Daňa či n

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava absolvovali v stredu prvý spoločný tréning na ľade. Trénerovi Rostislavovi Čadovi sa na úvodnom zraze hlásilo 27 hráčov, vrátane mladíka Marka Daňa či najnovšej posily "belasých" Michala Vondrku. Naopak, do spoločného tréningového procesu nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa zatiaľ nezapojili hviezdni útočníci Žigmund Pálffy a Miroslav Šatan, ako ani kanadský obranca Jonathan Sigalet, ktorého čaká svadba.
      Český kouč hráčov nešetril, podľa jeho slov ide mužstvo od prvého tréningu na sto percent. "Organizmus hráčov samozrejme ešte nie je pripravený tak, aby fungovalo všetko ako má. To je bežné a normálne a prejavilo sa to aj na tomto prvom tréning," uviedol s tým, že kondičnú pripravenosť hráčov budú môcť tréneri zhodnotiť až po pár dňoch, keď na nich doľahne únava a uvidia, ako sa s tým dokážu vysporiadať. "Väčšina z nich sa až doteraz pripravovala individuálne. Kondíciu budeme testovať pomocou systému windgate, ktorý je veľmi objektívny. Týmto spôsobom zhodnotíme aktuálny fyzický stav hráčov," uviedol Čada.
      Práve individuálna príprava je pre Slovan novinkou, keďže podľa reglementu KHL je spoločná organizovaná letná príprava zakázaná: "Podľa mňa je to veľká chyba, ale pravidlá treba rešpektovať. Začíname v nezvyčajnom čase, na prípravu budeme mať menej času. Teší ma však, že nás čakajú veľmi kvalitné prípravné zápasy. Som rád, že zohráme aj dva duely s tímami KHL - Spartakom Moskva a SKA Petrohrad."
      V kádri Slovana v súčasnosti figurujú dvaja brankári, 11 obrancov a 15 útočníci vrátane Daňa, na potvrdenie zmluvy ktorého sa však ešte čaká. Podľa Čadu bude zloženie kádra otvorenou záležitosťou do posledného možného dňa. "V tejto chvíli je predčasné vyjadriť spokojnosť či nespokojnosť. Káder sme formovali podľa možností Slovana. Ako som už neraz povedal, nie je to definitívne uzavreté až do konca prestupového obdobia. Nielen my, ale aj všetky ostatné tímy sa snažia doplniť a skvalitniť káder. Príprava nám ukáže, či a ktorý post bude potrebné vystužiť," vysvetlil.
      Hoci otázka pôsobenia Pálffyho a Šatana v tíme slovenského majstra nie je stále definitívne uzavretá, Čada už má v hlave predstavu o ich zaradení do útočných formácií. "Rokovania stále prebiehajú, musíme si však počkať na ich výsledok. Samozrejme mám predstavu o zložení útokov s týmito hráčmi, no kým tu nie sú, mužstvo musí byť vyskladané iným spôsobom," vyhlásil a na margo útočníka Milana Bartoviča, ktorý pre zranenie nedokončil tréning, dodal: "Pred týždňom si spôsobil v rámci individuálneho tréningu ľahšie zranenie stehna. Čaká ho vyšetrenie, ale nemalo by sa jednať o nič vážne."

      Káder HC Slovan Bratislava na začiatku spoločnej prípravy:  
      brankári: Ville Hostikka (Fín.), Branislav Konrád
      obrancovia: Ivan Švarný, Martin Štajnoch, Ivan Ďatelinka, Lukáš Kozák, Patrik Luža, Peter Trška, Ján Tabaček, Vladimír Mihálik, Jonathan Sigalet (Kan.), David Printz, Josef Boumedienne (obaja Švéd.)
      útočníci: Libor Hudáček, Ján Lipiansky, Roman Kukumberg, Marek Bartánus, Martin Bakoš, Miroslav Preisinger, Andrej Kudrna, Milan Bartovič, Mário Bližňák, Milan Kytnár, Vladimír Dravecký, Peter Ölvecký, Michel Miklík, Michal Vondrka (ČR)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies