Taliban zakázal vysielať seriály, v ktorých účinkujú ženy

NETKY.SK • 22 November 2021, 08:49 • 2 min
Taliban zakázal vysielať seriály, v ktorých účinkujú ženy

BRATISLAVA - Militantné hnutie Taliban, ktoré v auguste prevzalo vládu v Afganistane, zverejnilo v nedeľu nové požiadavky a obmedzenia týkajúce sa televíznych spoločností.

slovakia

left justify in out

Okrem iného zakázal tamojším televíznym staniciam vysielať seriály a telenovely, v ktorých účinkujú ženy. Spoločnosti musia dodržiavať aj ďalšie nové pravidlá. Nemôžu vysielať filmy, ktoré porušujú princípy islamského práva šaría. Na obrazovkách by už nemali zobrazovať obnažené mužské telá či zahraničné filmy, ktoré propagujú iné kultúrne hodnoty. Červenú dostali aj zábavné programy či komédie, ktoré by mohli zosmiešniť náboženstvo alebo sú urážlivé voči Afgancom. 

 

img

 

Novinárky a moderátorky, ktoré sa objavia v televízii, musia mať zahalenú hlavu. Člen organizácie, ktorá zastupuje novinárov, povedal, že ohlásenie nových pravidiel nikto neočakával. Dodal, že opatrenia nie sú praktické a varoval, že niektoré spoločnosti môžu skrachovať. 

 

Prečítajte si tiež: Pakistan zrušil chemickú kastráciu ako trest za znásilnenie

 

Taliban po prevzatí moci v krajine zakázal dievčatám a mladým ženám chodiť do školy. Starosta hlavného mesta rovnako zakázal ženám chodiť do práce s výnimkou, ak ich zamestnanie nemôže vykonávať muž. Predstavitelia Talibanu tvrdia, že tieto zákazy sú len dočasné a zaviedli ich preto, lebo sa chcú uistiť, že všetky pracoviská a školy sú pre dievčatá a ženy bezpečné. 

 

img

 

Možno vás zaujme: Nicolás Maduro slávi ďalší triumf. Jeho vláda zvíťazila v regionálnych voľbách




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies