Slovan bude ďalej posilňovať káder, Štefl: Chceme obrancov a centrov

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 12:20 • 2 min
Slovan bude ďalej posilňovať káder, Štefl: Chceme obrancov a centrov

BRATISLAVA - Slovenský zástupca v KHL Slovan Bratislava zháňa pred novou sezónou ešte dvoch až troch obrancov a centrov. V rozhovore na oficiálnej stránke klubu to oznámil športový riaditeľ Oldřich Štefl.

slovakia

left justify in out

"Belasí" boli po konci uplynulého ročníka aktívni na prestupovom trhu. Z mužstva odišli viaceré opory ako brankár Michael Garnett, obranca Cam Barker, či útočníci Rok Tičar a Lukáš Kašpar a tak na ich miesto museli prísť náhradníci. Slovan ulovil do bránky Kanaďana Justina Poggea, obranu posilnil Nick Plastino a do útoku prišli napríklad Jakub Valský, Radek Smoleňák, či Jonathan Cheechoo.

 

"Každú z nových akvizícií sme schvaľovali v širšom odbornom tíme, do ktorého samozrejme patrí hlavný tréner, generálny manažér, ako aj členovia predstavenstva. Inými slovami, každý príchod sme dôsledne zvažovali a veríme, že mužstvo nimi získa na kvalite. Dobrú prácu pre mužstvo by mali odviesť Cheechoo, Smoleňák, brankár Pogge, Valský, či Plastino," povedal Štefl.

 

V súčasnosti má klub pod zmluvou 33 hráčov, no káder ešte nie je kompletný. "Určite nie. V tejto chvíli máme vyriešený brankársky post. Do obrany však ešte potrebujeme 2-3 kvalitných bekov a tiež sa obzeráme po dvoch centroch na takej úrovni, ktorá by predpokladala ich nasadzovanie do prvých troch útočných formácií. Trh hráčov a ponuka je pomerne pestrá, ide o to, aby sme si správne vybrali a zbytočne sa neuponáhľali. Každopádne by sme boli radi, keby sme spoločnú letnú prípravu mohli začať v kompletnom zložení," uviedol Štefl.

 

Z 33 hráčov je až jedna tretina zo zahraničia. "Naša filozofia musí byť postavená na podpisoch perspektívnych hráčov z tohto regiónu, doplnených o zámorských hokejistov, ktorí dokážu herne zapadnúť do mužstva a sú pre nás prospešní. Aj napriek menšiemu počtu slovenských hráčov, ktorí sú reálne schopní hrať na úrovni ligy, akou je KHL, dodáva Slovan do reprezentácie stále najviac hráčov. Už počas asociačných prestávok sme do výberu trénera Cígera dodali vždy 5-6 chlapcov, v príprave na svetový šampionát v Rusku ich bolo v tíme celkovo osem, na majstrovstvá sveta cestovalo šesť. Dovolím si tvrdiť, že naši hráči podávali dobré výkony a mužstvo sa o nich mohlo oprieť. Ako som už spomínal, nie je žiaľ možné v momentálnej situácii vyskladať takmer rýdzo slovenské mužstvo. Aj preto sme sa obzerali do zahraničia a priviedli hráčov, ktorí nám zapadajú do koncepcie," vysvetlil odklon od "domácej" filozofie.

 

Štefl prezradil, že Slovan mal eminentný záujem o Dominika Graňáka, no skúsený obranca sa rozhodol zotrvať vo švédskom Rögle. "Do úvahy prichádza ďalší slovenský bek Andrej Meszároš, ktorému sme predostreli ponuku. V jeho prípade je však tých možností niekoľko a rozhodne sa až v lete, no mať ho v tíme by bol určite veľký prínos. Zaujímavým by bol Marek Ďaloga, ktorý je však pod zmluvou v Kazani. Sledovali sme tiež Michala Čajkovského, ktorého odstupná klauzula spod kontraktu v pražskej Sparte je veľmi vysoká. Podobne je to s Martinom Bakošom v Liberci, ktorého však budeme naďalej sledovať. Počas MS v Rusku sme sa zamerali na niekoľkých ďalších slovenských útočníkov, zatiaľ nás však nepresvedčili," uviedol.

 

Slovan začne letnú prípravu 4. júla a tím hneď v jej úvode absolvuje dvojtýždňové sústredenie v českých Litoměřiciach, kde hlavný tréner Miloš Říha pripravil náročný tréningový proces. "Približne od 20. júla už budeme trénovať v domácich podmienkach, aj keď iba na vedľajšej ploche, keďže v hlavnej aréne budú prebiehať MS v hádzanej kadetov. Koncom júla vycestujeme do Mariboru, kde nás čaká prvé prípravné stretnutie. Celkom by sme v príprave mali odohrať desať zápasov, z toho tri na domácom ľade Zimného štadióna Ondreja Nepelu," dodal Štefl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies