Slovan a Skalica budú spolupracovať aj v novej sezóne

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 15:34 • 2 min
Slovan a Skalica budú spolupracovať aj v novej sezóne

BRATISLAVA - Vedenia hokejových klubov Slovan Bratislava a HK 36 Skalica už aj oficiálne potvrdili dohodu o spolupráci pre sezónu 2013/14. Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy a extraligista mali k sebe blízko aj v predchádzajúcom ročníku.

slovakia

left justify in out

Dohoda umožnila striedavý štart viacerých hráčov Slovana s dvojcestným kontraktom v drese HK 36. Potvrdením spolupráce medzi oboma klubmi je aj angažovanie trénera Josefa Tureka na lavičku Skalice, ktorého asistentom bude Štefan Mega. Obaja tréneri v sezóne 2009/10 viedli juniorov Slovana. Ďalší kmeňový zamestnanec bratislavského klubu Andrej Výboh bude v oboch tímoch pracovať ako funkčný diagnostik výkonnosti hráčov.

"Verím, že naša vzájomná spolupráca prispeje k podpore ďalšieho hokejového rastu viacerých mladých talentov, ktoré máme na svojich širších súpiskách. Slovan zároveň získa u nás príležitosť striedavého štartu svojich hráčov v extralige pred ich opätovným nasadením do zostavy pre KHL, napríklad po zranení alebo hernej pauze spôsobenej inými dôvodmi," uviedol na klubovom webe Slovana prezident HK 36 Skalica Ivan Chovanec.

"Oba kluby by zo vzájomnej spolupráce mali vyťažiť posilnenie svojich kádrov a tiež šancu vhodne reagovať na rôzne okolnosti, ktoré môžu nastať v priebehu oboch súťaží - KHL, ako aj slovenskej extraligy. Partnerstvo so Skalicou je u nás ako neruského účastníka KHL na úrovni vzťahu klubu KHL s klubom hrajúcim vo VHL," komentoval výhody na hcslovan.sk generálny manažér HC Slovan Maroš Krajči.

Bratislavský tím zároveň uvažuje o perspektívnom prihlásení svojho juniorskeho tímu do mládežníckej MHL, avšak až v horizonte jedného - dvoch rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies