Slováka v Rakúsku odsúdili na doživotie za dvojnásobnú vraždu

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 17:53 • 2 min
Slováka v Rakúsku odsúdili na doživotie za dvojnásobnú vraždu

VIEDEŇ - Na doživotný trest odňatia slobody odsúdili dnes krajský súd v dolnorakúskom meste Korneuburg 37-ročného Slováka, ktorý v decembri 2011 zavraždil v obci Obersiebenbrunn starší manželský pár v jeho dome. Informovala o tom dnes stránka heute.at.

slovakia

left justify in out

Podľa spisu obžaloby chcel ísť Slovák v ten deň vlakom z Viedne do Bratislavy, no keďže nemal lístok, sprievodca ho vysadil v Obersiebenbrunne. Aby získal nejaké peniaze, vnikol v blízkosti stanice do domu, v ktorom bývali manželia vo veku 76 a 80 rokov. Muža následne dobil kliešťami, jeho manželku dobodal nožom.
     

Slovák potom prehľadal izby a odniesol si z nich šperky a iné predmety za približne 4000 eur, ktoré predal v Bratislave. Telá dôchodcov na druhý deň ráno našiel jeden z ich synov.
     

Prokurátor Thomas Ernst počas procesu pripomenul, že nezamestnaný muž spáchal po dvojnásobnej vražde v Rakúsku rovnaký čin aj na Slovensku, za ktorý dostal 25 rokov. K nemu sa potom priráta trest uložený rakúskym súdom. Keďže jeho verdikt zatiaľ nie je právoplatný, zostáva Slovák vo väzbe v Rakúsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies