Slovák v drese Slavie Praha Juhar nedohral zápas v Plzni

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 12:23 • 2 min
Slovák v drese Slavie Praha Juhar nedohral zápas v Plzni

PRAHA - V sobotňajšom zápase českej futbalovej Gambrinus ligy prekvapujúco prehral líder tabuľky Viktoria Plzeň na domácom trávniku zo Slaviou Praha 0:1.

slovakia

left justify in out

"Zošívaní“ viedli od 15. minúty po góle Milana Škodu. O štyri minúty neskôr videl slovenský stredopoliar v drese pražského tímu Martin Juhar červenú kartu a hostia potom vyše 70 minút úspešne bránili najtesnejší náskok.

Juhar sa dostal do kontaktu s kapitánom domácej Viktorie Pavlom Horváthom. Ten si "slavistu" najskôr pritiahol za dres k sebe a potom ho odstrčil. Juhar sa po plzenskom špilmachrovi ohnal rukou a strčil ho zozadu do hlavy. Horváth vzápätí s istou dávkou teatrálnosti spadol na trávnik. Rozhodca Kocourek ani na chvíľu nezaváhal a vytiahol červenú kartu. 

"Najskôr strčil on do mňa, potom som sa ho dotkol a on to prifilmoval. To predsa videli všetci. Nebudem sa vyjadrovať k výkonu rozhodcu, to nechám na iných," cituje isport.cz 25-ročného rodáka z Košíc. "Bola to zo strany Juhara nerozvážnosť. Hráč si musí udržať nervy, aj keby tam bol náznak faulu. Nemal najmenší dôvod takto zareagovať. Musím poďakovať hráčom, že zápas zvládli aj po jeho vylúčení," reálnejšie sa pozeral na inkriminovaný moment tréner Slavie Michal Petrouš. 

"Nie som hokejista, aby som to ustál," odpovedal po zápase Pavel Horváth na otázku, či musel padnúť na zem po kontakte s Juharom. "Dostal som úder do hlavy, súper dostal červenú. Tak som to videl ja," dodal líder mužstva z Plzne. 

K incidentu sa vyjadril aj televízny expert Pavel Karoch. Ani on nebol presvedčený, že arbiter zareagoval správne a adekvátne. "Neviem, či už bola prerušená hra, ale je potrebné vidieť, že prvý, kto strkal, bol Horváth. Od Juhara to potom bola nedisciplinovanosť. Podľa mňa by bolo správnejšie, keby obaja dostali žltú kartu," uviedol v analýze incidentu. 

Na Martina Juhara čaká trest od disciplinárnej komisie, ale aj od vedenia Slavie. "Ešte sa k tomu určite vrátime. Nechám si to prejsť hlavou, preberieme to s kolegami. Aby to neurobil aj nabudúce, chcelo by to zdvihnúť výstražný prst," uzatvára na isport.cz Michal Petrouš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies