Slovak Food Festival opäť s novinkami, prinesie aj besedu o detskom stravovaní

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 07:12 • 2 min
Slovak Food Festival opäť s novinkami, prinesie aj besedu o detskom stravovaní

Slovak Food Festival opäť s novinkami, prinesie aj besedu o detskom stravovaní

slovakia

left justify in out

img

Kuchyne z rôznych kútov Slovenska, ale aj Moravy, Čiech i ďalekej Ázie, čerstvá zelenina, bylinky, domáce lokše, steaky, sushi a ďalšie dobroty ponúkne tretí ročník Slovak Food Festivalu (SFF), ktorý sa uskutoční opäť na Bratislavskom hrade. "Momentálne máme 56 vystavovateľov, ktorí budú v rámci areálu predávať svoje produkty, reštaurácie jedlo," potvrdila pre TASR riaditeľka SFF Martina Luknárová.
      Na návštevníkov najväčšieho pikniku na Slovensku čakajú aj novinky. Patrí medzi ne Primerba Cup 2012 - súťaž o najlepšieho kuchára spomedzi Slovákov a Čechov i beseda s odborníkom na zdravú výživu Igorom Bukovským. "Bude prebiehať v nedeľu priamo na pódiu a potom aj vedľa v stane, kde bude autogramiáda a voľná diskusia s pánom doktorom, ktorý predstaví svoju knihu o stravovaní detí," doplnila.
      "Viem odpovedať na otázky aj ohľadom trucovania detí pri jedení. Tá naša kultúra nás od malička vedie k tomu, že my emócie prežívame jedlom, zlé aj dobré. A to je potom problém, ktorý riešime, keď stojíme na váhe," načrtol témy besedy Igor Bukovský, ktorý návštevníkom festivalu predstaví svoju knihu venovanú úprave stravy pre deti od narodenia do šesť rokov.
      Na gastronomickom a rodinnom podujatí nebudú chýbať Majstrovstvá republiky v otváraní ustríc. "Budú prebiehať v sobotu v popoludňajších hodinách. Ich súčasťou je degustácia ustríc pre hostí a návštevníkov festivalu. K tomu sa bude podávať aj šampanské, takže bude to veľmi zaujímavé pre oko aj na chuť," priblížila ustricový šampionát riaditeľka SFF, na ktorom minulý rok milovníci kulinárskych špecialít a morských plodov ochutnali až tisíc ustríc.
      Návštevníkov festivalu už tradične zabavia zástupcovia slovenských médií, ktorí sa predvedú v súťaži vo varení. Čaká na nich aj jarný trh zeleninárov - 80 m2 čerstvých voňavých a chutných surovín. Organizátori podujatia nezabudli ani na najmenších gurmánov. V spolupráci s Ústredím ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) pre nich pripravili tvorivé dielne Školy remesiel. Deti si tak budú môcť vyskúšať rezbárske a drotárske zručnosti, maľbu na sklo či detskú paličkovanú čipku. K dispozícii budú mať aj ihrisko a skákací hrad.
      Tretí ročník SFF otvorí svoje brány pre verejnosť v piatok 25. mája o 12.00 hodine, slávnostné ukončenie festivalu je naplánované na nedeľu 27. mája o 18.00 hodine.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies