Slovák Dalibor Dvorský sa stal desiatkou draftu, keď si ho vybrali St. Louis Blues: "Sen sa stal skutočnosťou"

NETKY.SK • 29 Jún 2023, 08:45 • 2 min
Slovák Dalibor Dvorský sa stal desiatkou draftu, keď si ho vybrali St. Louis Blues: "Sen sa stal skutočnosťou"

NASHVILLE - Dalibor Dvorský sa stal tento rok najvyššie draftovaným slovenským hokejistom. Osemnásťročného útočníka si z 10. miesta vybral klub NHL St. Louis Blues.

slovakia

left justify in out

V 1. kole sa dočkali výberu dvaja Slováci, po Samuelovi Honzekovi siahlo zo 16. priečky Calgary Flames. Draftovou jednotkou sa podľa očakávania stal Connor Bedard, 17-ročného kanadského centra si z najvyššieho miesta vybral klub Chicago Blackhawks. Dvorský sa stal piatym najvyššie draftovaným Slovákom v histórii. Pred ním draftovali v prvej desiatke Juraja Slafkovského (1. miesto v roku 2022), Šimona Nemca (2., 2022), Mariána Gáboríka (3., 2000), Róberta Petrovického (9., 1992), Borisa Valábika (10., 2004) a Branislava Mezeia (10., 1999).

 

"Sen sa stal skutočnosťou, som neskutočne šťastný. Kvôli tomuto momentu som tvrdo pracoval," povedal Dvorský v prvom rozhovore. Talentovaný center hral v uplynulej sezóne v druhej švédskej lige za tím AIK Štokholm, kde v 38 zápasoch nazbieral 14 bodov za šesť gólov a osem asistencií. Pre nasledujúcu sezónu už podpísal zmluvu s IK Oskarshamn účinkujúcim v najvyššej švédskej súťaži SHL. Predstavil sa aj na medzinárodnej scéne. Na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov bol líder slovenskej reprezentácie, ktorej pomohol k štvrtému miestu 13 bodmi (8+5) v siedmich dueloch. Svoju krajinu reprezentoval aj na šampionáte do 20 rokov, kde v piatich stretnutiach strelil gól a pridal dve asistencie. "Som extrémne šťastný, že si ma vybral St. Louis. Mal som s nimi viac mítingov, ale bolo tam viac tímov. Momentálne prežívam iba šťastie, užívam si to. Bol som trochu nervózny, no som rád, že to takto dopadlo. Je to pre mňa obrovská motivácia," povedal Dvorský pre RTVS priamo v Nashville.

 

img

Samuel Honzek (v strede v červenom drese) počas draftu NHL.

 

Honzek sa pred minulou sezónou presunul z Trenčína do kanadskej juniorskej WHL, kde žiaril v drese Vancouveru Giants. V 43 zápasoch zaznamenal 56 (23+33) bodov. Slovensko reprezentoval na MS do 20 rokov, šampionáte sa však preňho skončil predčasne, keď sa zranil v druhom zápase proti USA. "Cítim sa neskutočne. Toto je vec, o ktorej som dlho sníval. Teraz sa mi sen splnil. Som hrdý, že sa môžem stať súčasťou Calgary Flames," uviedol 18-ročný krídelník v prvom rozhovore so zámorskými novinármi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies