Po novom bude obmedzený aj pobyt v prírode po 20. hodine

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 10:53 • 2 min
Po novom bude obmedzený aj  pobyt v prírode po 20. hodine

SLOVENSKO - Na dnešnom rokovaní vlády bol schválený návrh uznesenia, z ktorého vyplýva, že pobyt v prírode bude možný len v rámci okresu do 20:00, a cesty do zahraničia za účelom rekreácie budú obmedzené aj v čase od 1:00 do 5:00.

slovakia

left justify in out

Cesty do zahraničia za účelom rekreácie budú obmedzené aj v čase od 1:00 do 5:00. Vyplýva to z návrhu uznesenia, ktoré na dnešnom rokovaní schválila vláda. Rovnako nastala zmena aj ohľadom pobytu v prírode, ktorý bude možný v rámci okresu len do 20:00. V okresoch v I., II. a III. stupni varovania bude možná návšteva prírody aj bez platného negatívneho testu na prítomnosť koronavírusu v rámci okresu.

 

Prečítajte si tiež: Epidemiologická situácia sa na Slovensku zlepšuje, ubúda čiernych okresov!

 

img

V okresoch v IV. stupni varovania bude aj pri návšteve prírody potrebný negatívny antigénový alebo PCR test, nie starší ako sedem dní, potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19 nie staršie, ako tri mesiace, alebo potvrdenie o zaočkovaní dvomi dávkami vakcíny. Od druhého očkovania pritom musí ubehnúť 14 dní. Výnimka sa vzťahuje na osoby mladšie ako 15 rokov, staršie ako 65 rokov, na zdravotne ťažko postihnuté osoby, ktoré sa pohybujú s pomocou vozíčka alebo osoby, ktorých zdravotný stav, alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje podstúpenie testovania.


V prípade Bratislavy sa za okres považuje územie celého Bratislavského kraja, v prípade Košíc sa za okres považuje územie okresov Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV a Košice-okolie. Uznesenie nadobudne platnosť vo štvrtok 25. marca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies