Slovák Buday v UFC opäť nenašiel premožiteľa

NETKY.SK • 14 August 2022, 11:44 • 2 min
Slovák Buday v UFC opäť nenašiel premožiteľa

Fanúšikovia bojových športov na Slovensku majú dôvod na radosť. Slovenský bojovník Martin Buday uspel aj vo svojom druhom ostrom dueli pod hlavičkou prestížnej UFC a v San Diegu pokoril Poliaka Lukasza Brzeskiho.

slovakia

left justify in out

Poľský fighter strávil značnú časť kariéry v domácej organizácii Babilon MMA, kde absolvoval štyri zápasy s bilanciou 3-0-1. Ešte predtým sme ho videli bojovať v Českej republike, keď v roku 2018 nastúpil v dnes už zaniknutej organizácii XFN. Na galavečeri XFN 13 v Pardubiciach vyzval Alexandra Cvernu, ktorého ukončil na začiatku 2. kola submisiou Rear Naked Choke.

 

 

Prvé kolo včerajšieho zápasu sa nieslo v duchu prestrelky v postoji. Brzeski mal vo výmenách ľahko navrch a pôsobil aktívnejším dojmom než Buday, ktorý sa snažil presadiť cez veľké rozpätie rúk súpera. Obaja bojovníci podávali koncentrované výkony aj v 3. kole, Brzeski triafal presné spodky, čím Budaya spomaľoval, náš zástupca však bojoval do posledných sekúnd a rozhodcovia mu napokon pripísali víťazstvo na body.

 

 

Buday tak zaznamenal druhé víťazstvo v UFC v dvoch zápasoch a celkové jedenáste v kariére. Ťažkotonážnik z Nitry si kontrakt v najprestížnejšej organizácii sveta vybojoval v októbri minulého roka, keď v programe Dana White’s Contender Series zdolal Američana Lorenza Hooda a zaujal prezidenta UFC.

 

 

Slovenský bojovník musel v dueli preukázať sebakontrolu, pretože jeho súper v úvode zápasu avizoval, že ho trafil prstom do oka. Keďže mu rozhodca uveril, náš zástupca sa po chvíli strávenej na pletive dostal pod tvrdú paľbu. Dôležité bolo, že získal dobrú pozíciu a následne sme sa stali svedkami jeho dominancie. Budayovi sa dokonca podarilo ukončiť Hooda štyri sekundy pred koncom 1. kola kolenom, čo ocenil aj Dana White.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies