REPORTÁŽ: Celonárodný deň zdravia s Matejom Tóthom

NETKY.SK • 19 December 2019, 13:11 • 2 min
REPORTÁŽ: Celonárodný deň zdravia s Matejom Tóthom

Celonárodný deň zdravia s Matejom Tóthom, sa uskutočnil dňa 18. decembra 2019 v EUROVIA Aréne - ŠH Pasienky v Bratislave.

slovakia

left justify in out

 

Pred podujatím "Celonárodný deň zdravia s Matejom Tóthom" bolo vyvrcholenie celoslovenskej súťaže Športových dní Nadácie Slovenskej sporiteľne, ktoré prebiehali od júna v Poprade, Nitre a Banskej Bystrici. Zúčastnilo sa na nich 119 základných škôl s 952 deťmi!

 

Ministerstvu školstva je potrebné pomôcť dobudovať športovú infraštruktúru. Myslí si to premiér SR Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorý to povedal v stredu v Eurovia Aréne v Bratislave na otvorení Celonárodného dňa zdravia s Matejom Tóthom.
 

Saková aj Pellegrini ocenili športujúcich

"Veľmi veľa sme spravili v oblasti športovísk pre naše obce a mestá, každý rok idú desiatky miliónov eur na opravu futbalových ihrísk, multifunkčných ihrísk, detských ihrísk, ale je ešte stále na Slovensku niekoľko škôl alebo desiatky škôl, kde nie je ani telocvičňa a kde napríklad si to vybavenie pamätá ešte naše detstvo. Takže ja si myslím, že aj atraktívnosť prostredia veľmi vplýva na to, či deti chcú športovať alebo nie," povedal premiér. 

"Ja som veľmi rada, že ten váš voľný čas, ktorý máte, venujete športu a nevenujete ho nejakým hrám za počítačom alebo nejakým telefónom a nerobíte nejaké nezbednosti na ulici. Šport aj napriek tomu, že niekedy nezvíťazíte vás naučí to, že znova idete zabojovať a znova sa postavíte na tú štartovaciu dráhu," povedala v príhovore venovanom deťom ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies