Slováci sú najštedrejší v pondelok

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 20:15 • 2 min
Slováci sú najštedrejší v pondelok

BRATISLAVA – Podľa prieskumov darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk sú Slováci najochotnejší pomáhať iným práve prvý deň v týždni.

slovakia

left justify in out

"Spravidla v pondelok sme zaznamenali najvyšší počet prijatých darov. Za uplynulý rok to bolo 16.285 darov v hodnote 369.728 eur," informovala TASR PR manažérka portálu Natália Báreková.

 

Najštedrejší sú podľa jej slov ľudia v zimných mesiacoch november a december. Zo štatistík ĽudiaĽuďom.sk vyplýva, že v novembri minulého roku poslali darcovia 13.167 darov. "Suma jednotlivých darov bola však v decembri vyššia a spolu dosiahla 358.919 eur," spresnila Báreková.

 

Portál ĽudiaĽuďom.sk prekonal hranicu dvoch miliónov darovaných eur. Stalo sa tak vďaka 88.000 darom od 43.000 darcov. Portál sa tak za posledných 13 mesiacov posunul zo sumy milión darovaných eur na dvojnásobok. Hranicu prvého milióna sa mu pritom podarilo prekročiť až po štyroch rokoch fungovania. "Výrazne sa zvýšil aj počet darcov, ktorí za posledný rok prispeli na výzvy z darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk z 24.000 na 43.000, čo je neklamným dôkazom toho, že v tejto krajine žijú ľudia, ktorí prejavujú spolupatričnosť a sú ochotní pomôcť," skonštatoval riaditeľ neziskovej organizácie Ľudia Ľuďom Roland Kyška.

 

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva. Je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. V súčasnosti je tu aktívnych 538 výziev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies