Slováci sa najviac zadlžujú v bankovom sektore

NETKY.SK • 9 August 2017, 11:50 • 2 min
Slováci sa najviac zadlžujú v bankovom sektore

BRATISLAVA – Na základe prieskumu spoločnosti EOS KSI Slovensko, Slováci najviac dlžia bankám. Najväčší objem týchto dlhov pritom predstavujú oneskorené úhrady finančných záväzkov. Za ňou nasledujú nebankové spoločnosti a telekomunikácie.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť zaznamenala v roku 2016 najvyššiu dlžnú sumu, ktorá sa vyšplhala až na 664 816,89 eura. Fyzická osoba v priemere dlhovala čiastku 1 390 eur. Najmenší dlh vznikal v oblasti poistných služieb (1,28 %). Kritickými boli nebankové spoločnosti (20,21%) a najhoršie dopadli banky (69,74%).

 

„Sme tu pre tých, ktorí majú problémy s nedisciplinovanými klientmi a meškajú s úhradami faktúr, prípadne neplatia vôbec. Pomáhame tak vysporiadať záväzky bez komplikovaných súdnych procesov či exekúcií,“ uviedol Michal Šoltes, konateľ spoločnosti, ktorá do dnešného dňa poskytla služby viac ako 1500 klientom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies