V Senici dobudujú cyklotrasy za takmer 1,5 milióna eur

NETKY.SK • 18 Január 2019, 12:23 • 2 min
V Senici dobudujú cyklotrasy za takmer 1,5 milióna eur

SENICA - Mesto Senica plánuje v tomto roku v rámci generelu dopravy vybudovať cyklotrasy, ktoré súvisle prepoja železničnú stanicu s Kunovskou priehradou. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

slovakia

left justify in out

Mesto bolo úspešné a získalo nenávratné finančné prostriedky (NFP) vo výške viac ako 1.480.000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu. Z týchto prostriedkov sa bude realizovať cykloprojekt v meste Senica I. etapa. Doriešia sa tým cyklodopravné trasy po meste v jednotlivých úsekoch, čím vznikne súvislá cyklotrasa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dneska by to šlo 🌞🌡💙🇸🇰🌸😏 #kunov #kunovskápriehrada #krásnydeň #sobota

Príspevok, ktorý zdieľa Bea (@beajankovic),

 

V Senici je v súčasnosti vybudovaná jediná cyklotrasa, ktorá vedie od kúpaliska do rekreačnej oblasti Kunovská priehrada, a jej dĺžke je približne sedem kilometrov. Trasa slúži predovšetkým na voľnočasové aktivity.

 

"V meste je veľa obyvateľov, ktorí bicykel využívajú nielen ako voľnočasovú aktivitu, ale aj ako dopravný prostriedok či už na cestu do zamestnania, alebo na vybavenie si niektorých svojich záležitostí. Projekty, ktoré chce mesto realizovať, majú slúžiť na to, aby sa pohyb cyklistov po meste zjednodušil," uviedla hovorkyňa mesta.

 

img

 

Ako ďalej uviedla, Senica je známa svojou zložitou a komplikovanou dopravnou situáciou, pretože stále chýba obchvat. Vybudovaním týchto cyklotrás sa do istej miery odbremení aj dopravná záťaž.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies