Slováci po sľubných dvoch tretinách podľahli Američanom

NETKY.SK • 28 December 2013, 17:17 • 2 min
Slováci po sľubných dvoch tretinách podľahli Američanom

MALMÖ - USA - Slovensko 6:3 (2:0, 1:2, 3:1).

slovakia

left justify in out

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrai v sobotňajšom zápase v základnej A-skupine na MS hráčov tejto vekovej kategórie vo švédskom Malmö s rovesníkmi z USA 3:6 (0:2, 2:1, 1:3). V hale Isstadion viedli favorizovaní Američania v 25. min už 3:0, potom však snaživí Slováci stretnutie čiastočne zdramatizovali. Vďaka gólom kapitána Milana Kolenu a Martina Réwaya znížili v rozpätí necelých dvoch minút v druhej tretine na 2:3. V závere zápasu však obhajcovia titulu z USA strelili ďalšie tri góly a napokon hladko podľa očakávania zvíťazili. Na konečných 3:6 z pohľadu Slovenska upravil dve minúty pred koncom svojím druhým zásahom v stretnutí Réway. 

Zverenci Ernesta Bokroša majú po dvoch zápasoch na MS v Malmö na konte jedno víťazstvo, keď v piatok presvedčivo zdolali Nemcov 9:2. V nedeľu majú Slováci voľno a v pondelok 30. decembra od 17.30 h nastúpia proti ďalšiemi favoritovi turnaja - Kanade. 

Hokejové MS hráčov do 20 rokov - A-skupina - sobota - výsledok: 

USA - Slovensko 6:3 (2:0, 1:2, 3:1) 
Góly: 17. Eichel (Hartman, Butcher), 20. O´Regan (Grzelcyk, Kerdiles), 25. Hartman (Butcher, Eichel), 50. Grzelcyk (Carrick, DiPauli), 55. Matteau (Copp, Fasching), 57. Barber (Copp, Kerdiles) - 32. Kolena (Cehlárik), 33. Réway (Gríger, Kolena), 58. Réway (Gríger, Gachulinec) 
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Papp (Kan.) a Romasko (Rus.) - Kowert (Nem.), Saha (Fín.) 

Zostavy: 
USA: Gillies - Skjei, Carrick, Butcher, Santini, McCoshen, Grzelcyk, Slavin - O´Regan, Barber, Kerdiles - Eichel, Erne, Hartman - Copp, Fasching, Matteau - Hinostroza, Dipauli, Shore 
Slovensko: R. Sabol - Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, Černák, Dinda, Kečkeš - Gríger, Kolena, Réway - Lunter, M. Daňo, Cehlárik - Horanský, Mlynčár, Minárik - Skalický, Šimun, Tibenský 

Mladí Slováci začali proti favorizovaným obhajcom zlata Američanom takticky veľmi dobre. Pozorne bránili svoju obrannú modrú čiaru a do útoku sa príliš nehrnuli. Napriek tomu mohli slovenskí hokejisti ísť do vedenia ako prví, ale americký gólman Gillies zneškodnil šance Luntera a Cehlárika v polovici prvej tretiny. Zatiaľ čo zverenci trénera Bokroša nevyužili prvé dve presilové hry, Američania ich v prevahe o jedného muža potrestali hneď trikrát. Najprv v 17. min po spolupráci s Hartmanom otvoril skóre Eichel a krátko pred prvou sirénou pridal druhý gól zámorského tímu O´Regan. Aj gól na 3:0 pre mladíkov zo Spojených štátov amerických padol v ich presilovke, dosiahol ho v 25. min Hartman. Slovenskí hráči sa však nepoložili a v 32. min opäť v presilovej hre prvý raz udreli. Po prieniku a strele Cehlárika sa k odrazenému puku dostal kapitán Kolena a bekhendom ho poslal do siete. V 33. min znížil slovenský tím už na 2:3, keď Réway parádne zamiešal puk pred Gilliesom a popod jeho pravý betón nezadržateľne skóroval. Tento gól padol rovnako ako aj predchádzajúce štyri v presilovej hre. 

Na začiatku tretej tretiny sa Slováci tentoraz ubránili početnej výhode súpera a mohli aj vyrovnať. Šance Horanského, Lužu či Skalického sa však gólmi neskončili. Hokejovejší Američania predsa len drámu nepripustili a v záverečnej desaťminútovke strelili tri góly. Úspešní strelci boli postupne Grzelcyk, Matteau a Barber. Na slovenskej strane odpovedal za stavu 2:6 v 58. min najlepší hráč Réway, ktorý bez prípravy bekhendom poslal puk pomedzi betóny brankára Gilliesa. 

Hlas: 
Ernest Bokroš (tréner SR "20"): "Vzhľadom na kvalitu obhajcov titulu sme herne obstáli, výkon bol dobrý, ale výsledok sa nedostavil. Pripravili sme sa oň našou nedisciplinovanosťou v prvej tretine, keď Američania potrestali obe naše vylúčenia gólom a rovnako aj následnú presilovku v úvode druhej tretiny. Dvoma presilovkovými gólmi sme sa vrátili do zápasu, znížili na rozdiel jediného gólu, mali i šance, ale napokon sa prejavila väčšia herná kvalita hráčov USA. Po získaní puku dokázali kompletne piati prechádzať rýchlo do nášho pásma a utvárať tlak pred Sabolom, nútiť nás k chybám a pohotovo ich trestať. Tím USA disponuje štyrmi veľmi vyrovnanými formáciami, toľko ich my nemáme. Potešilo však, že chlapci zvládli zápas fyzicky bez najmenších problémov, ukázali statočné srdcia a určite nezaostávali v nekompromisných osobných súbojoch. Vôľa a obrovská chuť zabojovať aspoň o bod nechýbala. Mali sme však viac zdramatizovať zápas, držať výsledok 2:3 čo najviac k záveru a potom sa pokúsiť skórovať v power-play. V pondelok na nás čaká ďalší veľký favorit Kanada. Očakávam rovnaký zápas i rovnakú kvalitu. Verím, že sa však tentoraz poučíme z chýb. Pokiaľ mužstvo zopakuje dnešný výkon, bude to dobrý signál do ďalších bojov na šampionáte." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies