Slováci na turnaji v Helsinkách bez finále

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 18:00 • 2 min
Slováci na turnaji v Helsinkách bez finále

HELSINKI - Ani jeden zo šestice nominovaných slovenských boxerov nepostúpil do finále na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji mužov vo fínskych Helsinkách (11. - 13. 3.), ktoré za účasti 80 pretekárov z 18 krajín vyvrcholili v nedeľu večer záverečnými duelmi.

slovakia

left justify in out

Štvorica zo zverencov trénera Pavla Hlavačku po voľnom žrebe neuspela v semifinále. Viliam Tankó (KO Box Club Galanta) prehral v kategórii do 52 kg s Rusom Ovikom Ogannisianom 0:3 na body, Michal Takács do 56 kg s ďalším ruským pästiarom Bachtovarom Nazirovom 1:2, Matúš Strnisko do 80 kg s Ainarom Karlsonom z Estónska 0:3 a Sandro Dirnfeld do 91 kg so Švédom Mustafom El-Mollom 1:2. Michal Zátorský v "šesťdesiatke" skončil po úvodnej prehre s Francúzom Sofiane Oumihom (1:2) a nad sily Zsolta Osaďana (všetci ŠKP Bratislava) do 64 kg bol tiež v dueli o semifinále Hadi Srour z Nórska (0:3).
"Žreb nám veľmi neprial, ale zápasy boli kvalitné a určite priniesli chlapcom skúsenosti do ďalšej prípravy. Najlepšie výkony podali Zátorský a Takács, ktorí boli vyrovnanými súpermi favorizovaným protivníkom - finalistom z Európskych hier v Baku. Aj Dirnfeld bol v ringu lepší, napriek tomu dvaja z troch rozhodcov sa priklonili na stranu Švéda," informoval agentúru SITA tréner Pavol Hlavačka a ďalej doplnil: "Do Fínska sme cestovali na klubové náklady. K dispozícii boli členovia širšieho reprezentačného výberu. Na turnaji sa predstavili momentálne tri najlepšie krajiny Európy v boxe: Rusko, Anglicko a Írsko ako aj najlepšia ázijská krajina Kazachstan. V Helsinkách bolo prítomných aj viacero medailistov z olympijských hier, majstrovstiev sveta i Európy."


V prvom vystúpení na medzinárodnom turnaji v kalendárnom roku 2016 - na februárovom turnaji Bocskai Cup v maďarskom Debrecíne - zostali Slováci bez medailového umiestnenia. Pre päticu nominovaných boxerov Viliam Tankó (do 52 kg), Michal Takács (do 56 kg), Ladislav Matúš (do 60 kg), Mário Zábojník (do 69 kg) a Michal Plesník (do 91 kg) bolo konečnou stanicou štvrťfinále.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies