Slováci majú stále v pamäti nepríjemnú prehru 0:6 s Dánmi

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 14:47 • 2 min
Slováci majú stále v pamäti nepríjemnú prehru 0:6 s Dánmi

MINSK - V pamäti slovenských hokejových fanúšikov je stále prehra 0:6 s Dánskom na majstrovstvách sveta 2010 v nemeckom Kolíne.

slovakia

left justify in out

Tímu zo severu Európy vtedy vyšla prvá tretina a v 14. min vyhrával už 6:0. Pred štyrmi rokmi boli na turnaji zo súčasnej slovenskej reprezentácie len obranca Vladimír Mihálik a útočníci Tomáš Tatar a Richard Pánik. Obe reprezentácie sa medzičasom stretli na svetovom šampionáte aj v roku 2011 v Bratislave, tam Slováci zvíťazili 4:1.


„Nie sú to pekné spomienky. Musíme sa z toho zápasu poučiť. Každý duel je na tomto turnaji v Minsku ťažký. Musíme hrať naplno od začiatku, aby sa nám nestalo to, čo v Nemecku,“ zaspomínal si Richard Pánik. 


Nepríjemnú spomienku na súboj s Dánmi z Kolína má stále v hlave aj Tomáš Tatar. „Vtedy sme skutočne nezačali dobre. Na našu obranu síce môžem povedať, že Dáni to triafali skvele, každá ich strela sa končila gólom, boli to ukážkové zásahy. Vtedy sme však urobili aj chyby. Aj v utorok čakám náročný zápas, ktorý sa pokojne môže rozhodnúť až v predĺžení. Musíme hrať zodpovedne, možno to bude najťažší súboj na turnaji,“ pridal postreh Tomáš Tatar. 


Slovenským tím už nemá štvrťfinále len vo svojich rukách a musí sa spoliehať na pomoc Čechov a Dánov a potom utorkové víťazstvo. Ak Francúzi získajú vo svojich zvyšných dvoch dueloch tri body, potom bude slovenské snaženie v utorok márne. Slovensko bolo v podobnej situácii aj pred rokom v Helsinkách, kde do poslednej chvíle bojovalo o postup do štvrťfinále.

 

Napokon sa im to podarilo. „Nikto nechce byť v situácii, že to nemá vo vlastných rukách. Potrebujete aj kus šťastia. Ak to nevyjde, potom sa nemôžete hnevať, že sa to nepodarilo, lebo aj vy ste si to ovplyvnili predtým. My sme si to začali komplikovať s Francúzmi,“ priznal Tomáš Tatar. 


Slováci chcú hrať naplno aj v prípade, že by už nemali šancu na postup do štvrťfinále. S turnajom by sa radi rozlúčili na víťaznej vlne. „Videl som Dánov hrať proti Čechom a podali proti nim dobrý výkon. Bude to náročný súper, potrebujeme hrať celých šesťdesiat minút. Náš výkon neovplyvní skutočnosť, či budeme nádej na postup alebo nie. Aj keby to mal byť posledný zápas sezóny, treba v ňom odovzdať všetko,“ dodal Richard Pánik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies