Minister obrany ocenil pamätnými medailami 17 osobností

NETKY.SK • 15 Marec 2022, 22:00 • 2 min
Minister obrany ocenil pamätnými medailami 17 osobností

BRATISLAVA – Osobnosti, ktoré počas svojho života významným spôsobom prispeli k ochrane hodnôt slobody a demokracie, ocenil v utorok pamätnými medailami minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

slovakia

left justify in out

Doplnila, že medzi dekorovanými boli účastníci národného boja za oslobodenie, významné osobnosti SNP aj členovia Združenia vojenskej obrody Slovenska. Minister v priestoroch rezortu udelil pamätné medaily aj ďalším osobám za publikačnú činnosť, zachovávanie vojenskej histórie a zvyšovanie povedomia o účastníkoch národného boja za oslobodenie.

 

„Nezabúdajme na hrdinov Slovenského národného povstania, ktorí nám skrz ich odvahu darovali to najcennejšie – možnosť žiť v mieri a slobode. Udalosti dnešných dní nám ukazujú krehkosť týchto ideálov, ktoré naši predkovia bránili aj za cenu vlastného života,“ uviedol Naď.

 

V prípade členov Združenia vojenskej obrody Slovenska šéf rezortu obrany pripomenul, že ide o bývalých vojakov z povolania a civilných zamestnancov vojenskej správy, ktorí boli v časoch normalizácie nezákonne prepustení zo služobného, respektíve pracovného pomeru z politických dôvodov. Pamätné medaily dostalo 17 ocenených vrátane štyroch priamych účastníkov národného boja za oslobodenie. Trom z nich minister udelil pamätné medaily in memoriam.

 

Možno vás zaujme: Slovensko a Izrael majú výborné vzťahy, chceme ich prehlbovať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies