Pelé sa po prepustení z nemocnice vráti domov do Brazílie

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 09:04 • 2 min
Pelé sa po prepustení z nemocnice vráti domov do Brazílie

PARÍŽ - Bývalý futbalový reprezentant Brazílie bol už podľa miestnych zdrojov prepustený z parížskej nemocnice, kde ho minulý týždeň museli hospitalizovať s vážnejšou infekciou.

slovakia

left justify in out

"Vrátim sa do Brazílie, kde po rekonvalescencii začnem opäť pracovať. Hospitalizácia v parížskej nemocnici bola nevyhnutná, lebo som trpel vážnou infekciou močových ciest. Musel som sa podrobiť urgentnému chirurgickému zákroku," citovala agentúra AP slová 78-ročného Pelého, ktoré trojnásobný majster sveta uviedol vo svojom vyhlásení. Do nemocnice ho prišla dokonca navštíviť aj hviezda miestneho futbalového klubu PSG a krajan Neymar Jr.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Neymar JR with Brazilian legend #neymar #neymarfans #psg #football #pele #brasil #neymarfanskerala

Príspevok, ktorý zdieľa Sulthaan7777 (@sulthaan_fans7777),

 

Edison Arantes do Nascimento, alebo vo futbalovom svete známy pod prezývkou Pelé bol brazílsky reprezentant a mnohými odborníkmi považovaný za najlepšieho futbalistu všetkých čias. Bol považovaný za perfektného záložníka i útočníka, výborného zakončovateľa, výnimočného v driblovaní i prihrávaní. Pre svoju rýchlosť a schopnosť skórovať hlavou bol pre brankárov súpera považovaný za najväčšiu hrozbu na ihrisku. Počas svojej kariéry nastrieľal vo všetkých zápasoch dohromady 1281 gólov. V roku 1977 skončil s aktívnou kariérou, a odvtedy posôbí ako veľvyslancom športu. V Brazílii je považovaný za národného hrdinu.

 

 

 

V metropole Francúzska sa zúčastnil spolu s mladou hviezdou Kylianom Mbappém propagačnej akcie. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona