Slováci jazdia slušnejšie: Na cestách zomrie menej ľudí ako pri samovraždách

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 09:41 • 2 min
Slováci jazdia slušnejšie: Na cestách zomrie menej ľudí ako pri samovraždách

BRATISLAVA - Na Slovensku už zahynie viac ľudí vlastnou rukou ako pod kolesami áut. Za prvý polrok zomrelo na našich cestách 77 ľudí, čo nemá v histórii obdobu.

slovakia

left justify in out

Od roku 1966, odkedy policajti zbierajú dopravné štatistické údaje, zahynulo dosiaľ výrazne viac ľudí. Dosiaľ najmenej ich bolo v rokoch 2010 až 2012, zhodne po 139. Policajný viceprezident Ľubomír Ábel prisudzuje skok viacerým vplyvom vrátane dlhej zimy, počas ktorej vodiči jazdili menej a pomalšie. "Majoritný podiel má však nespochybniteľne polícia," tvrdí. Tá podľa neho hliadkuje na cestách čoraz viac a najmä na rizikových miestach. Najviac ľudí, až 26, podľahlo následkom havárií spôsobených vysokou rýchlosťou. Kým motorkárov a cyklistov je aj pre dlhú zimu len osem, vysoký podiel, až takmer 30 percent, stále tvoria chodci. Aj tých však zahynulo o deväť menej ako vlani, doteraz 22. Klesal aj počet nehôd pod vplyvom alkoholu.

Téme sa venuje denník SME v článkoch "Obetí havárií je menej", "Smrť sa sťahuje z ciest, pomohla aj dlhá zima" a "Aj vodiči už hlásia cestných pirátov".  

Počet samovrážd na Slovensku je teda mnohonásobne väčší. V roku 2012 spáchalo na Slovensku samovraždu 571 ľudí a ďalších 1018 sa o ňu pokúsilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies