Slota: Slovensko by malo vystúpiť z NATO

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 16:09 • 2 min
Slota: Slovensko by malo vystúpiť z NATO

BRATISLAVA – Slovensko by malo podľa bývalého predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Jána Slotu vystúpiť z NATO. Slota podporuje dnešné Zhromaždenie občanov proti základniam NATO na Slovensku.

slovakia

left justify in out

„NATO je dnes jednoznačný agresor nielen v Európe, ale aj na Blízkom východe a inde. SR by mala urýchlene vystúpiť z tohto agresívneho zoskupenia,“ povedal Slota dnes pre agentúru SITA. Nepozdáva sa mu, aby slovenskí chlapci padali za záujmy amerických bankárov. „Hádam národ nie je hlúpy, aby zomieral za ľudí, ktorí si užívajú v USA. Členovia NATO sú ako somáriky v záprahu, na ktorom sedí americký bankár, ktorý ich poháňa. Je v záujme USA vyvolávať konflikt na Ukrajine. Hlavnú škodu však ponesie EÚ, nie USA,“ vyhlásil Slota. Podľa neho USA budú len ryžovať, či predajom zbraní, alebo ťažením nerastných surovín. „My im prikyvujeme len ako sprostí lokaji,“ dodal.

 

Slota odmieta aj výzvu spravodajkyne Európskeho parlamentu pre Kosovo Ulrike Lunacek, ktorá vyzvala päť členských štátov, medzi nimi aj Slovensko, aby uznali Kosovo ako nezávislý štát. „Keď USA napadli suverénne Srbsko hrubou agresiou, bez vedomia Bezpečnostnej rady OSN tam vtrhli ako fašisti do Poľska. Títo svetoví teroristi si dovolia rozprávať o Donecku ako o niečom neprirodzenom a protiprávnom. Odporúčam, aby lesby v EP odporúčali seberovným a nech normálnych Európanov, a hlavne nás Slovákov, nechala na pokoji,“ vyhlásil Slota.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies