Slon utrpel ťažké zranenia pri výbuchu míny

NETKY.SK • 13 September 2011, 15:43 • 2 min
Slon utrpel ťažké zranenia pri výbuchu míny

Slon utrpel ťažké zranenia pri výbuchu míny

slovakia

left justify in out

img

Dvadsaťdvaročný thajský slon utrpel zranenia, keď sa zatúlal do susedného Mjanmarska a stupil na pozemnú mínu. Informovali o tom dnes veterinári z thajskej organizácie pre ochranu ázijských slonov.
      K incidentu došlo v nedeľu v pohraničnej oblasti v mjanmarskom zväzovom štáte Kayin. Slon nazývaný Pa Hae Po pri explózii míny utrpel vážne zranenie ľavej nohy.  Hospitalizovali ho v špecializovanej veterinárnej nemocnici v thajskom meste Lampang. Odborníci predpovedajú, že sa zo svojich zranení zotaví.
      Od založenia nemocnice v Lampangu v roku 1993 tam celkovo zaznamenali už 14 podobných prípadov. V zariadení sa v súčasnosti liečia tri ďalšie slony zranené pri výbuchoch mín.
      Míny vo východnom pohraničí Mjanmarska podľa správ aktivistov rozmiestnila tamojšia armáda aj povstalci počas desaťročia trvajúceho separatistického konfliktu.  
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies