Slaná ponúka Banskobystričanom svoje manažérske skúsenosti

NETKY.SK • 30 September 2014, 12:48 • 2 min
Slaná ponúka Banskobystričanom svoje manažérske skúsenosti

BANSKÁ BYSTRICA - S cieľom pretransformovať svoje úspechy v profesionálnom živote do efektívneho riadenia mesta kandiduje na post primátorky Banskej Bystrice podnikateľka a manažérka v distribučnej firme Janka Slaná.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes na svojej tlačovej besede s tým, že kandidatúru na post primátorky sa rozhodla prijať po podpore občanov, ktorú vyjadrili podpismi pod petíciu ku kandidačnej listine.

 

„Som úspešná manažérka, riadim spoločnosť európskeho významu, ktorá zamestnáva občanov mesta. Chcem priniesť rozvoj, pokoj a nový život nášmu mestu, v ktorom sa občania budú cítiť ako doma, návštevníkom sa nebude chcieť odísť a investori nás pri plánovaní strategických podnikov nebudú obchádzať,“ vyhlásila Slaná, ktorá kandiduje ako nezávislá kandidátka. Ako svoje priority v prípade zvolenia za primátorku pre agentúru SITA označila dopravu, ekonomiku a dotiahnutie rozpracovaných projektov. Na otázku, o ktoré projekty ide, uviedla: „Momentálne neviem povedať, ktoré projekty sú na úrade rozpracované. Po preštudovaní týchto projektov by som chcela dotiahnuť do úspešného konca tie, ktoré budú efektívne a prínosom pre mesto“. Súčasné vedenie mesta nechce kritizovať, podľa nej veľa vecí robilo s dobrým úmyslom, ale nie vždy s dobrým koncom. Slaná avizuje skromnú, ale originálnu predvolebnú kampaň, ktorú bude financovať z vlastných zdrojov. Koľko na ňu plánuje minúť, odmietla uviesť s tým, že všetko zverejní na internete. 

 

Na post primátora Banskej Bystrice kandiduje 13 mužov a dve ženy. Ako nezávislí kandidáti sú zaregistrovaní ôsmi z nich, a to 60-ročný manažér Pavol Bielik, 46-ročný primátor Peter Gogola, 41-ročný generálny riaditeľ Kúpeľov Brusno Štefan Hrčka, 53-ročný riaditeľ detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko (s podporou strán Smer-SD, SNS a SDKÚ-DS, pozn. SITA), 42-ročný mediátor Ľubomír Piterka, 54-ročná manažérka Janka Slaná, 57-ročný režisér, scenárista, manažér Igor Šimeg a 61-ročná dôchodkyňa Jarmila Výrostková. Straníckymi kandidátmi sú 68-ročný podnikateľ Pavel Čupka za Hnutie za demokratické Slovensko, 36-ročný riaditeľ spoločnosti Ľubomír Hadvičák za stranu TIP, 48-ročný manažér Miroslav Ivan za stranu Sloboda a Solidarita, 45-ročný vysokoškolský pedagóg Marian Korytiak za Sieť, 58-ročný stavebný inžinier Peter Lačný za koalíciu Kresťanskodemokratického hnutia so stranou NOVA, 57-ročný advokát Peter Múkera za Demokratickú občiansku stranu a 56-ročný znalec lesníctva Jozef Sásik za Slovenskú ľudovú stranu (údaje o zamestnaní kandidátov sú uvedené ako na ich kandidačných listinách, pozn. SITA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies