Ľadová káva z kociek
Suroviny:
150 ml silná káva, 400 ml mlieko, 2 PL sladené kondenzované mlieko, 1 balíček vanilkový cukor
Postup:
Vychladnutú kávu nalejeme do boxu na ľadové kocky a dáme do mrazničky. Plnotučné mlieko zmiešame s kondenzovaným mliekom a vanilkovým cukrom. Do pohárov rozdelíme ľadové kocky kávy, zalejeme mliekom a ihneď podávame.

Karamelová ľadová káva
Suroviny:
400 ml voda, 100 ml karamelové kondenzované mlieko, 4 KL instantná káva, podľa chuti ľad, podľa chuti karamelový sirup, podľa chuti mlieko
Postup:
Uvaríme si kávu a necháme ju vychladnúť. Do dvoch pohárov rozdelíme ľad a karamelové kondenzované mlieko. Následne nalejeme kávu a podľa chuti karamelový sirup prípadne mlieko.

Ľadová káva so zmrzlinou a vaječným likérom
Suroviny:
3 ČL mletá zrnková káva, 300 ml voda, 100 ml vaječný likér, 2 ks kopček vanilkovej zmrzliny
Postup:
Uvaríme si kávu a necháme ju vychladnúť. Následne ju môžeme dať do chladničky prípadne ešte schladiť ľadom. Môžete použiť aj mierne teplú kávu, v ktorej sa bude zmrzlina pomaly roztápať. Do 2 pohárov rozdelíme vaječný likér, vychladnutú kávu a doplníme kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Ľadová káva s javorovým sirupom
Suroviny:
100 ml silná káva, 250 ml mlieko, 4 PL javorový sirup, ľad
Postup:
Kávu a mlieko dáme na pár hodín do chladničky poriadne vychladiť. Pripravíme si dva vyššie poháre, do ktorých dáme pár kociek ľadu. Do každého pohára najskôr nalejeme mlieko a následne pomaly tenkým prúdom kávu. Nakoniec obohatíme o javorový sirup a ihneď podávame.

Kokosová ľadová káva
Suroviny:
150 ml silná káva, 300 ml plnotučné mlieko, 3 PL barmanský kokosový sirup, 4 ks kopček kokosovej zmrzliny, kávové zrná na ozdobu, ľad
Postup:
Vychladnutú kávu zmiešame s mliekom a kokosovým sirupom. Pripravíme si 4 poháre, do ktorých dáme po dve kocky ľadu. Potom do každého nalejeme kávu, obohatíme o zmrzlinu a nakoniec ozdobíme kávovými zrnkami. Ihneď podávame.

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.