Skvelá ľadová káva, ktorú si zamilujete a úžasne vás osvieži

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 09:00 • 2 min
Skvelá ľadová káva, ktorú si zamilujete a úžasne vás osvieži

BRATISLAVA - Ach, káva! Väčšina z nás si bez nej nevie predstaviť deň. Okrem toho, že nám chutí, je káva (v rozumnom množstve) zdraviu prospešná. S mliekom, či bez, sladká či horká, horúca, alebo ľadovo vychladená, intenzívne espresso, či jemné cappuccino alebo ľadová káva, vyberie si každý. V horúcich dňoch vždy poteší niečo studené a tak ak radi experimentujete, z našej ponuky letných kávových drinkov si určite vyberiete!

slovakia

left justify in out

Ľadová káva z kociek

 

Suroviny:

150 ml silná káva, 400 ml mlieko, 2 PL sladené kondenzované mlieko, 1 balíček vanilkový cukor

 

Postup:
Vychladnutú kávu nalejeme do boxu na ľadové kocky a dáme do mrazničky. Plnotučné mlieko zmiešame s kondenzovaným mliekom a vanilkovým cukrom. Do pohárov rozdelíme ľadové kocky kávy, zalejeme mliekom a ihneď podávame. 

 

img

 

Karamelová ľadová káva

 

Suroviny:

400 ml voda, 100 ml karamelové kondenzované mlieko, 4 KL instantná káva, podľa chuti ľad, podľa chuti karamelový sirup, podľa chuti mlieko

 

Postup:
Uvaríme si kávu a necháme ju vychladnúť. Do dvoch pohárov rozdelíme ľad a karamelové kondenzované mlieko. Následne nalejeme kávu a podľa chuti karamelový sirup prípadne mlieko.

 

img

 

Ľadová káva so zmrzlinou a vaječným likérom

 

Suroviny:

3 ČL mletá zrnková káva, 300 ml voda, 100 ml vaječný likér, 2 ks kopček vanilkovej zmrzliny

 

Postup:
Uvaríme si kávu a necháme ju vychladnúť. Následne ju môžeme dať do chladničky prípadne ešte schladiť ľadom. Môžete použiť aj mierne teplú kávu, v ktorej sa bude zmrzlina pomaly roztápať. Do 2 pohárov rozdelíme vaječný likér, vychladnutú kávu a doplníme kopčekom vanilkovej zmrzliny. 

 

img

 

Ľadová káva s javorovým sirupom

 

Suroviny:
100 ml silná káva, 250 ml mlieko, 4 PL javorový sirup, ľad

 

Postup:
Kávu a mlieko dáme na pár hodín do chladničky poriadne vychladiť. Pripravíme si dva vyššie poháre, do ktorých dáme pár kociek ľadu. Do každého pohára najskôr nalejeme mlieko a následne pomaly tenkým prúdom kávu. Nakoniec obohatíme o javorový sirup a ihneď podávame. 

 

img

 

Kokosová ľadová káva

 

Suroviny:

150 ml silná káva, 300 ml plnotučné mlieko, 3 PL barmanský kokosový sirup, 4 ks kopček kokosovej zmrzliny, kávové zrná na ozdobu, ľad

 

Postup:

Vychladnutú kávu zmiešame s mliekom a kokosovým sirupom. Pripravíme si 4 poháre, do ktorých dáme po dve kocky ľadu. Potom do každého nalejeme kávu, obohatíme o zmrzlinu a nakoniec ozdobíme kávovými zrnkami. Ihneď podávame. 

 

img

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies