Béla
Bugár

Zuzana
Čapútová

Eduard
Chmelár

Štefan
Harabin

Marian
Kotleba

Milan
Krajniak

František
Mikloško

Rober
Mistrík

Róber
Švec

Bohumila
Tauchmannová

Juraj
Zábojník

Maroš
Šefčovič

Ivan
Zuzula

Jozef
Menyhárt

Martin
Daňo
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
22. feb. 2019Etela
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
25.06.2018 09:00 Gurmán
Skvelá ľadová káva, ktorú si zamilujete a úžasne vás osvieži
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
25.06.2018 09:00 Gurmán

Skvelá ľadová káva, ktorú si zamilujete a úžasne vás osvieži



BRATISLAVA - Ach, káva! Väčšina z nás si bez nej nevie predstaviť deň. Okrem toho, že nám chutí, je káva (v rozumnom množstve) zdraviu prospešná. S mliekom, či bez, sladká či horká, horúca, alebo ľadovo vychladená, intenzívne espresso, či jemné cappuccino alebo ľadová káva, vyberie si každý. V horúcich dňoch vždy poteší niečo studené a tak ak radi experimentujete, z našej ponuky letných kávových drinkov si určite vyberiete!


Ľadová káva z kociek

 

Suroviny:

150 ml silná káva, 400 ml mlieko, 2 PL sladené kondenzované mlieko, 1 balíček vanilkový cukor

 

Postup:
Vychladnutú kávu nalejeme do boxu na ľadové kocky a dáme do mrazničky. Plnotučné mlieko zmiešame s kondenzovaným mliekom a vanilkovým cukrom. Do pohárov rozdelíme ľadové kocky kávy, zalejeme mliekom a ihneď podávame. 

 

 

Karamelová ľadová káva

 

Suroviny:

400 ml voda, 100 ml karamelové kondenzované mlieko, 4 KL instantná káva, podľa chuti ľad, podľa chuti karamelový sirup, podľa chuti mlieko

 

Postup:
Uvaríme si kávu a necháme ju vychladnúť. Do dvoch pohárov rozdelíme ľad a karamelové kondenzované mlieko. Následne nalejeme kávu a podľa chuti karamelový sirup prípadne mlieko.

 

 

Ľadová káva so zmrzlinou a vaječným likérom

 

Suroviny:

3 ČL mletá zrnková káva, 300 ml voda, 100 ml vaječný likér, 2 ks kopček vanilkovej zmrzliny

 

Postup:
Uvaríme si kávu a necháme ju vychladnúť. Následne ju môžeme dať do chladničky prípadne ešte schladiť ľadom. Môžete použiť aj mierne teplú kávu, v ktorej sa bude zmrzlina pomaly roztápať. Do 2 pohárov rozdelíme vaječný likér, vychladnutú kávu a doplníme kopčekom vanilkovej zmrzliny. 

 

 

Ľadová káva s javorovým sirupom

 

Suroviny:
100 ml silná káva, 250 ml mlieko, 4 PL javorový sirup, ľad

 

Postup:
Kávu a mlieko dáme na pár hodín do chladničky poriadne vychladiť. Pripravíme si dva vyššie poháre, do ktorých dáme pár kociek ľadu. Do každého pohára najskôr nalejeme mlieko a následne pomaly tenkým prúdom kávu. Nakoniec obohatíme o javorový sirup a ihneď podávame. 

 

 

Kokosová ľadová káva

 

Suroviny:

150 ml silná káva, 300 ml plnotučné mlieko, 3 PL barmanský kokosový sirup, 4 ks kopček kokosovej zmrzliny, kávové zrná na ozdobu, ľad

 

Postup:

Vychladnutú kávu zmiešame s mliekom a kokosovým sirupom. Pripravíme si 4 poháre, do ktorých dáme po dve kocky ľadu. Potom do každého nalejeme kávu, obohatíme o zmrzlinu a nakoniec ozdobíme kávovými zrnkami. Ihneď podávame. 

 

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok