Pápež je pripravený stretnúť sa s "ušľachtilými a múdrymi" Mongolmi

NETKY.SK • 27 August 2023, 17:30 • 2 min
Pápež je pripravený stretnúť sa s "ušľachtilými a múdrymi" Mongolmi

VATIKÁN - Pápež František vyjadril radosť nad tým, že od piatku budúceho týždňa navštívi Mongolsko, kde žije prevažne budhistické obyvateľstvo a kde katolíci kompenzujú svoj malý počet "živou vierou".

slovakia

left justify in out

Táto "vytúžená návšteva" ponúka príležitosť "prijať cirkev malú počtom, ale živú vo viere a veľkú v láske", povedal František počas nedeľnej modlitby Anjel Pána na Námestí svätého Petra vo Vatikáne, informuje tlačová agentúra AFP.

Na margo svojej avizovanej návštevy Mongolska povedal, že sa teší na stretnutie s "ušľachtilým, múdrym ľudom s veľkou náboženskou tradíciou" v tejto rozľahlej ázijskej krajine nachádzajúcej sa medzi Čínou a Ruskom. Pápež sa má stretnúť s politickými činiteľmi, prehovoriť k predstaviteľom cirkvi a zúčastniť sa na medzináboženskom zhromaždení pred slávením omše v športovej aréne.

 

Katolícka komunita v Mongolsku - bývalom sovietskom satelite, ktorý v roku 1992 prijal systém viacerých politických strán - je jednou z najmenších na svete s odhadovaným počtom 1450 veriacich z viac ako troch miliónov obyvateľov. Pápež poďakoval mongolským úradom za "zdvorilé pozvanie" a "tým, ktorí s entuziazmom pripravujú moju návštevu". Päťdňová návšteva, ktorá zahŕňa deväťhodinový let z Ríma do Ulanbátaru, preverí aj zdravotný stav 86-ročného pápeža po jeho júnovej operácii prietrže a ťažkostiach s chôdzou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: Yahoo Life / Tiziana Fabi
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies