Koaličná SNS navrhla zriadenie ministerstva pre šport a cestovný ruch

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 17:54 • 2 min
Koaličná SNS navrhla zriadenie ministerstva pre šport a cestovný ruch

BRATISLAVA - Predseda NRSR Andrej Danko (SNS) by bol veľmi rád, keby sa v blízkej budúcnosti zriadilo v našej krajine ministerstvo pre šport a cestovný ruch. Koaličná SNS o tom informovala vo svojej tlačovej správe.

slovakia

left justify in out

"Prvým krokom bolo zriadenie štátneho tajomníka pre šport a následne sa budem snažiť zriadiť ďalšieho aj pre cestovný ruch, aby to mala nová vláda kompetenčne a rozpočtovo podchytené," vyjadril sa v rozhlasovej relácii Andrej Danko.

 

"Ak nám dajú ľudia vo voľbách podporu, tak našou požiadavkou bude, aby sme v ďalšej vláde zriadili ministerstvo pre šport a cestovný ruch," povedal Danko.


Predseda SNS je názoru, že by tu mali byť systémovo rozvinuté športoviská a podnikatelia v oblasti cestovného ruchu musia mať garanciu rozvoja. "Napríklad pri zväčšovaní zjazdoviek v Rakúsku nie je potrebné stavebné povolenie. Pri každej investícii tak slovenskí podnikatelia musia bojovať o rozvoj. Musí to mať osobitný režim a jasnú legislatívu pre ľudí, ktorá ich bude chrániť," uviedol.

 

img


Danko pripomenul, že opatrením z dielne SNS znížili DPH na ubytovacie zariadenia na 10 %. "Musíme hovoriť aj o nižších DPH na potraviny, ale i na gastronomické služby. Dokonca môžeme deliť DPH aj na vodu a jedlo ako to majú Rakúšania," podotkol. Upozornil však, že na Slovensku nie je jasne definovaná propagácia našej krajiny rezortom zahraničných vecí.

 

img


Na Slovensku je podľa neho problém v tom, že Slováci musia chodiť za rekreáciou do cudziny. “Máme svoje dobré vína, tradíciu, termálne vody či vlastné potraviny. Dnes si dovolím tvrdiť, že rekreačné poukazy majú efekt aj pre štátnu správu z HDP v cestovnom ruchu, ktoré narastie, čo potvrdil aj bývalý minister financií,” uviedol. Podľa SNS rekreačné poukazy práve štartujú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies