Skupina Pink Floyd zverejnila detaily k novému albumu The Endless River

NETKY.SK • 22 September 2014, 19:49 • 2 min
Skupina Pink Floyd zverejnila detaily k novému albumu The Endless River

BRATISLAVA - Informácie o tom, že Pink Floyd pracujú na novej platni, sa objavili už začiatkom leta. Prvýkrát sa o nahrávke na Twitteri zmienila Polly Samson, manželka speváka a gitaristu Davida Gilmoura.

slovakia

left justify in out

Jej slová následne v britských médiách potvrdila i speváčka Durga McBroom-Hudson, ktorá so skupinou spolupracovala v 80. a 90. rokoch a ktorá sa tiež mala na novinke podieľať. Skupina zverejnila aj dátum vydania platne, je ním 10. november.
     

 

Pink Floyd teraz v oficiálnej tlačovej správe spresnili nielen dátum vydania, ale odtajnili tiež obal a ďalšie podrobnosti. David Gilmour potvrdzuje, že základ albumu vznikol už v roku 1993 počas nahrávania slávneho albumu Division Bell. K dispozícii bolo údajne až 20 hodín materiálu, ktorý hudobníci znovu počúvali a selektovali. Vybrané nápady a fragmenty skupina rozvinula a prepracovala tak, aby novinka zodpovedala 21. storočiu. „Nahrávka je poctou Rickovi Wrightovi,“ hovorí bubeník Nick Mason. „Myslím, že je dobrou ukážkou toho, čo robil a ako bolo jeho hranie dôležité pre zvuk Pink Floyd.“

   

The Endless River je prevažne inštrumentálny album v štyroch častiach. Záverečnú skladbu Louder Than Words otextovala Polly Samson. Koncept obalu s mužom veslujúcim na rieke z mrakov vytvoril 18-ročný egyptský digitálny umelec Ahmed Emad Eldin. Jeho originálny obrázok bol upravený v grafickom štúdiu Stylorouge.
     

Album na dvoch diskoch ponúkne piesne Things Left Unsaid, It's What We Do, Ebb And Flow, Sum, Skins, Unsung, Anisina, The Lost Art of Conversation, On Noodle Street, Night Light, Allons-y (1), Autumn '68, Allons-y (2), Talkin' Hawkin', Calling, To Pearls, Surfacing a Louder Than Words.
     

TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová a promo manažérka spoločnosti Warner Music.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies