Skupina Oceán vystúpi 14. apríla v Bratislave

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 13:50 • 2 min
Skupina Oceán vystúpi 14. apríla v Bratislave

BRATISLAVA - Česká skupina Oceán sa v piatok 14. apríla predstaví v Bratislave. Štvorčlenná formácia vystúpi v miestnom Ateliéri Babylon, kde absolvuje dvojkoncert spolu s nemeckou kapelou M.I.N.E. Oceán a projekt Marcusa Meyna, známeho z formácie Camouflage, sa spoločne predvedú aj v pražskom Rock Café, kam zavítajú o deň neskôr.

slovakia

left justify in out

Členovia Oceánu sa v rámci jarného turné k ich najnovšiemu albumu Ve smíru (2016) zastavia aj v Olomouci (12. mája), Dobříši (20. mája) a Českých Budějoviciach, kde sa predstavia 10. júna. Ďalšie mestá a termíny koncertov plánujú oznamovať priebežne. 

Okrem toho si pre fanúšikov a fanúšičky pripravili limitovanú edíciu spomínaného albumu Ve smíru na vinyle. Nahrávka bude obsahovať vlastnoručné podpisy všetkých štyroch členov formácie. Do predaja by sa mala dostať už v piatok 24. marca. 

Skupina Oceán vznikla v roku 1985 a jej pôvodnú zostavu tvorili Petr Muk (spev), Petr Kučera (klávesy), Jan Vozáry (bicie) a Zdeněk Pavelec (gitara), ktorý v roku 1987 kapelu opustil. V tom istom roku sa k formácii pridal Dušan Vozáry (klávesy), ktorý s ňou vystupoval do ich rozpadu v roku 1993.

 

Skupina svoju činnosť obnovila v roku 2011 už v novej zostave. K pôvodným dvom spomínaným členom, Petrovi Kučerovi a Janovi Vozárymu sa pridal basgitarista Petr Hons a zosnulého speváka Petra Muka nahradila Jitka Charvátová. Kapela má na konte štúdiovky Dávná zem (1990), Pyramida snů (1991), 2 1/2 (1992), spomínanú Ve smíru či kompilácie Dekáda (1995) a Best Of (2009). 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies