Skupina extrémistov plánovala v Holandsku veľký teroristický útok, polícia ich zadržala

NETKY.SK • 28 September 2018, 07:01 • 2 min
Skupina extrémistov plánovala v Holandsku veľký teroristický útok, polícia ich zadržala

AMSTERDAM - Holandská polícia zasiahla v pravý čas a zadržala skupinu siedmich mužov, ktorý plánovali uskutočniť ničivý teroristický útok v krajine.

slovakia

left justify in out

Všetkých podozrivých zadržali špeciálne policajné komandá v mestách Arnhem a Weert, uvádza sa vo vyhlásení holandskej prokuratúry, podľa ktorého ide o vyvrcholenie niekoľkomesačného vyšetrovania.

 

img

Zdroj: SITA

 

Zatýkanie prebehlo v dvoch holandských mestách Arnhem a Weert a polícia je podľa svojho vyhlásenia presvedčená, že zatknutím týchto osôb sa jej podarilo plány na vykonanie útoku eliminovať. Teroristická bunka na čele s 34-mužom irackého pôvodu chystala veľký útok, počas ktorého chcela zaútočiť na isté verejné podujatie s použitím útočných strelných zbraní a samovražedných atentátnikov, v rovnakom čase chcela na inom mieste odpáliť auto naložené výbušninami. Cieľom skupiny bolo uskutočniť teroristický útok s čo najväčším počtom obetí.

 

img

Zdroj: SITA

 

Nemenovaný predstaviteľ holandskej prokuratúry uviedol, že podozriví chceli na vytypovanom podujatí použiť samovražedné vesty a útočné pušky. Na inom mieste mali v úmysle vyhodiť do vzduchu auto naložené výbušninami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies