Skupina Deal zverejnila skladbu Raising Flag

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 11:15 • 2 min
Skupina Deal zverejnila skladbu Raising Flag

BRATISLAVA - Slovenská kapela Deal zverejnila prostredníctvom služby YouTube skladbu Raising Flag. Ide o druhý singel formácie, ktorá vznikla v roku 2013 a rok pracovala na nových skladbách. K novinke formácia z Košíc zároveň ponúkla videoklip.

slovakia

left justify in out

„Pieseň je vyjadrením víťazstva a východiska z každej situácie, aj zdanlivo beznádejnej. Pozdvihnúť vlajku znamená nájsť odvahu k revolučným činom, ktoré menia človeka tak, že už nikdy nebude tým istým, ako dovtedy. To je naším prianím pre každého,“ povedal o skladbe spevák Laco Urbán. "V skladbe znie 'Just raise your fallen flag!' (v preklade 'tak zdvihni svoju padnutú vlajku', pozn. SITA), čo má byť priamou výzvou pre všetkých, ktorí cítia, že potrebujú vztýčiť svoju vlajku, že vždy je tu nádej na zlepšenie, ak sa človek chce vzoprieť okolnostiam,“ dodal gitarista Peťo Jakab.


Ako hudobníci prezradili, myšlienka klipu vznikala kolektívne, avšak hlavná idea sa zrodila v hlave basgitaristu Paliho Jakaba, ktorý potvrdil pozitívneho ducha piesne. „Najlepšie to stvárnila Monika Kasáková a jej tanec s vlajkami. Myslím si, že sa nám podarilo spojiť tím výnimočných ľudí. Za výsledok vďačíme režisérovi Michalovi Smoleňovi, ako aj výbornému oku kameramana Jána Varcholu a jeho štábu,“ uviedol.

 


Fanúšikovia a fanúšičky formácie môžu v novom videoklipe nájsť aj množstvo symbolov. „Máme radi symboly, skryté odkazy, ktoré vystihujú nás, naše pocity a presvedčenie. Preto ich vo videoklipe môžete nájsť viacero,“ vysvetlil bubeník Johnny Jakab.


Kapelu Deal tvorí štvorica Laco Urbán, Pali Jakab, Peťo Jakab a Johnny Jakab. Ich debutový singel November vyšiel vlani na jeseň. Formácia v súčasnosti pracuje na debutovom albume.
Informácie agentúre SITA poskytol PR manažér kapely Edo Kopček.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies