Rusko odoslalo do Egypta humanitárnu pomoc pre civilistov v pásme Gazy

NETKY.SK • 19 Október 2023, 09:45 • 2 min
Rusko odoslalo do Egypta humanitárnu pomoc pre civilistov v pásme Gazy

MOSKVA - Rusko odoslalo 27 ton humanitárnej pomoci pre civilistov v pásme Gazy. Doručená má byť cez Egypt, uviedlo vo štvrtok ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

slovakia

left justify in out

"Špeciálne lietadlo vzlietlo z letiska Ramenskoje pri Moskve do egyptského mesta Ariš," oznámil námestník ruského ministra pre mimoriadne situácie Iľja Denisov. Ruská humanitárna pomoc bude do pásma Gazy dodaná cez egyptský Červený polmesiac, dodal.

Denisov priblížil, že balík humanitárnej pomoce zahŕňa pšenicu, cukor, ryžu a cestoviny.

Obyvatelia pásma Gazy čelia hrozivému nedostatku potravín, vody a liekov. Prísun humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy sa prakticky zastavil po teroristických útokoch palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael zo 7. októbra.

Americký prezident Joe Biden v stredu večer uviedol, že Egypt súhlasil s otvorením hraničného priechodu do Gazy pre 20 kamiónov s dodávkami humanitárnej pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: The Moscow Times
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies