Skupina abú Sajjáf tvrdí, že popravila kanadského rukojemníka

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 12:08 • 2 min
Skupina abú Sajjáf tvrdí, že popravila kanadského rukojemníka

MANILA - Islamistickí ozbrojenci na juhu Filipín dnes po uplynutí ultimáta na zaplatenie výkupného popravili 50-ročného kanadského rukojemníka Roberta Halla. Informoval o tom miestny denník Philippine Daily Inquirer s odvolaním sa na hovorcu ozbrojenej skupiny Džamáa abú Sajjáf.

slovakia

left justify in out

Hovorca skupiny, ktorý sa identifikoval ako abú Rámí, uviedol, že telo Kanaďana Halla sa nachádza "niekde v strede ostrova Jolo", vzdialeného 1000 kilometrov južne od Manily.

 

Hovorca filipínskej armády Filemon Tan nepotvrdil, ale ani nepoprel možnosť, že Kanaďan bol popravený. Tan vysvetlil, že armáda zatiaľ nemá k dispozícii správy od svojich jednotiek, ktoré na ostrove pátrajú po rukojemníkoch.

 

Hall bol zadržiavaný spolu s Nórom Kjartanom Sekkingstadom a svojou filipínskou družkou Marites Florovou. Zajatci sa stali obeťami únosu v letovisku na filipínskom ostrove Samal ešte vlani v septembri. Štvrtého z rukojemníkov,

 

Kanaďana Johna Ridsdela, únoscovia popravili 25. apríla po tom, ako vypršala lehota na zaplatenie výkupného.

 

Dnes, zhruba v čase vypršania ultimáta, hovorca abú Rámí zverejnil svoje vyhlásenie, v ktorom uviedol, že vedenie ozbrojencov opakovane diskutovalo o osude unesených, ale dospelo k záveru, že ultimátum nebude predĺžené.

 

Dodal, že skupina bola ochotná rokovať o zaplatení výkupného a všetky jej komunikačné kanály boli otvorené.

Filipínska vláda odmietla vyjednávanie s únoscami a armáda zvýšila úsilie na záchranu rukojemníkov, ktorí sú zadržiavaní v džungliach ostrova Jolo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies