F1: Verstappen sa približuje k titulu, vyhral preteky v Mexiku

NETKY.SK • 8 November 2021, 09:29 • 2 min
F1: Verstappen sa približuje k titulu, vyhral preteky v Mexiku

MEXIKO – Fantastická atmosféra zdobila návrat F1 po 2 rokoch na okruh Hermanosa Rodriguéza v Mexiku. Max Verstappen zvládol VC Mexika najlepšie a natiahol svoj náskok už na 19 bodov!

slovakia

left justify in out

Aj napriek zbabranej kvalifikácii dominoval Verstappen

VC Mexika bola vždy vďaka vysokej nadmorskej výške silným okruhom pred Red Bull. Tréningy nasvedčovali tomu, že po 2 ročnej pauze sa nič nezmenilo a Red Bull bude znova dominovať. 

 

Lenže Mercedes predviedol perfektnú strategickú hru a na konci kvalifikácie stáli jeho dva monoposty na prvých priečkach. Verstappen sa kvalifikoval až na 3. mieste, ale nebolo jasné, či to je výhoda alebo nevýhoda. 

 

Po štarte je to do 1. zákruty naozaj ďaleko, čiže paradoxne mohol Max využiť to, že štartuje z 3. priečky. Tak sa aj stalo, Verstappen mal fantastický štart a dostal sa cez oba vozy Mercedesu. Po prvej zákrute sa ocitol na čele a viedol celé štartové pole. Nešťastný štart to bol pre Valtteriho Bottasa, ktorý sa po štarte z pole position po kolízii s Ricciardom ocitol na posledných miestach. 

 

 

Max počas celých pretekov udával tempo a bolo jasné, že ak ho bude chcieť Hamilton dohnať, tak to bude mať naozaj zložité. Hamilton krúžil na 2. mieste a často sa sťažoval na pneumatiky a rýchlosť svojho auta. Počas celých pretekov Verstappena nijako neohrozil a skôr mal problémy udržať domáceho Sergia Peréza za svojím chrbtom.

 

Verstappen podal fantastický výkon a prešiel cieľom so suverénnym 16-sekundovým náskokom. Na druhom mieste dokončil preteky Lewis Hamilton a jeho strata narástla už na 19 bodov. Tretie miesto obsadil domáci hrdina a druhý jazdec Red Bullu Sergio Peréz. Fenomenálne 4. miesto obsadil pilot Alpha Tauri Pierre Gasly

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies