Škrtelovi blahoželal aj Suárez

NETKY.SK • 13 Október 2014, 09:13 • 2 min
Škrtelovi blahoželal aj Suárez

BORISOV - Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou vysnívaný štart do kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska. Z troch zápasov s Ukrajinou, Španielskom a Bieloruskom získala deväť bodov.

slovakia

left justify in out

Slováci majú na čom stavať, nikdy predtým takýto stopercentný štart do kvalifikácie nemali. V nedeľu v Bielorusku potvrdili úlohu favorita a z trávnika v Borisove odchádzali s víťazstvom 3:1.

 

„Ak by nám niekto povedal pred začiatkom kvalifikácie, že budeme mať deväť bodov, tak by sme mu asi neverili. Sme šťastní, ale ideme ďalej. Čo sa týka kvality, tak to nebol asi najkrajší zápas. Je to však kvalifikácia, ide o body a tie sú najdôležitejšie,“ rozhovoril sa kapitán slovenského tímu Martin Škrtel. 

 

Po senzačnom víťazstve nad Španielskom v Žiline právom stúpli očakávania verejnosti a fanúšikovia čakali ďalšie tri body aj v Borisove. V Bielorusku malo slovenské mužstvo loptu častejšie na kopačkách, smerom dopredu bolo aktívnejšie, ale hráči sa len veľmi ťažko presadzovali proti päťčlennému obrannému valu súpera. „Nechceli sme sa púšťať do otvorenej hry. Do Bieloruska sme prišli s tým, že budeme hrať zozadu, snažiť sa o protiútoky a streliť gól. Dali sme ich tri, a preto sme šťastní,“ tvrdil Martin Škrtel. 

Slovenskí hráči strhli oba októbrové kvalifikačné zápasy na svoju stranu v posledných desaťminútovkách. Aj to ukazuje veľkú psychickú silu mužstva. „Každé víťazstvo sa dobre oslavuje. Už po Španieloch sme si to chceli užiť, ale vedeli sme, že v krátkom čase nás čaká ďalší dôležitý zápas. Teraz sme to potvrdili a máme na čom stavať. Motivovali nás predovšetkým tri body,“ uviedol stopér FC Liverpool. 

 

Slovensko má po troch dueloch na konte deväť bodov. Do konca kvalifikácie ho čaká ešte sedem ťažkých duelov, v ktorých sa chcú futbaloví reprezentanti pobiť o šancu hrať vo Francúzsku 2016. „Máme síce deväť bodov, ale ešte nemáme nič vyhraté. Už teraz sa však tešíme na ďalší zápas do Macedónska a veríme, že budeme pokračovať v nastúpenom trende,“ dodal Martin Škrtel. 

 

Úspešné kvalifikačné vystúpenia slovenského mužstva vzbudili ohlas aj v Liverpoole, kde slovenský futbalista pôsobí. Už po súboji so Španielskom mal Škrtel množstvo ohlasov z Anglicka, telefón mu pípal s gratulačnými správami. „Určite chalani v klube sledovali aj výsledok zápasu s Bieloruskom. Po návrate do Liverpoolu sa s nimi podelím o radosť,“ uviedol Škrtel, ktorý si vymenil po súboji so Španielmi aj správu s bývalým spoluhráčom a dnes futbalistom FC Barcelona Luisom Suárezom z Uruguaja. V odpovedi na blahoželanie nechýbalo ani Škrtelovo poďakovanie: „Bolo to za všetky zlé slová po španielsky, ktoré ma naučil a mohol som ich použiť proti Diegovi Costovi.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies