NATO vyhlásilo, za akých okolností môžu ruské lode v Čiernom mori očakávať útok

NETKY.SK • 3 August 2021, 15:58 • 2 min
NATO vyhlásilo, za akých okolností môžu ruské lode v Čiernom mori očakávať útok

MOSKVA – Veliteľ amerického námorníctva v Európe a Afrike, admirál Robert Burke, povedal, v akom prípade sily NATO začnú paľbu na ruské lode v Čiernom mori. Cituje ho Business Insider.

slovakia

left justify in out

Podľa amerického vojenského dôstojníka, keď cudzie lietadlo letí v blízkosti torpédoborcov NATO, velitelia sami rozhodnú, či sa pripravia na útok alebo nie.

 

"Môžem s určitosťou tvrdiť, že Rusi nás provokujú k tomu, aby sme na nich zaútočili ako prví. Neurobíme to bez provokácie, ale zároveň nebudem požadovať, aby moji velitelia prijali prvý úder", povedal Burke.

 

img

 

Ako admirál spresnil, ruské námorníctvo neustále sprevádza lode NATO pôsobiace v Čiernom mori. Takéto interakcie sú podľa neho väčšinou bezpečné a profesionálne.

 

Poznamenal, že Rusko do značnej miery zmodernizovalo svoje ozbrojené sily, najmä ponorky, a taktiež sa poučilo z vojen USA v Iraku a Afganistane.

 

Na konci júna urobili sily Severoatlantickej aliancie niekoľko provokácií pri pobreží Krymu. Ministerstvo obrany Ruskej federácie informovalo, že 23. júna britský torpédoborec Defender prekročil hranicu krajiny v oblasti mysu Fiolent. Ruská armáda musela na varovanie pred votrelcom začať s výstražnou paľbou.

 

img

 

Nasledujúci deň sa fregata holandského námorníctva Evertsen, ktorá bola v neutrálnych vodách, začala pohybovať smerom ku Kerčskému prielivu. Aby sa zabránilo narušeniu hraníc Ruskej federácie, armáda zdvihla do vzduchu stíhačky Su-30 a bombardéry Su-24. Potom loď zmenila kurz.

 

Zdroj: https://ria.ru/20210801/nato-1743870505.html

        



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona