Škôlkarom na Záhorí a v Bratislave skontrolujú zrak

NETKY.SK • 5 December 2012, 07:53 • 2 min
Škôlkarom na Záhorí a v Bratislave skontrolujú zrak

Škôlkarom na Záhorí a v Bratislave skontrolujú zrak - Zaujímavosti Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) začína oddnes preverovať zrak škôlkarom, v pláne má vyšetriť vyše 420 detí zo Záhoria a Bratislavy. Sériu bezplatných vyšetrení špeciálnym

slovakia

left justify in out

imgÚnia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) začína oddnes preverovať zrak škôlkarom, v pláne má vyšetriť vyše 420 detí zo Záhoria a Bratislavy. 

Sériu bezplatných vyšetrení špeciálnym prístroj, ktorý dokáže odhaliť očné choroby, napríklad tupozrakosť či škuľavosť, začne únia dnes v jednej z malackých materských škôlok.

Cieľovou skupinou projektu sú škôlkari vo veku tri až šesť rokov, ktorých rodičia súhlasili, aby absolvovali niekoľkosekundové bezdotykové meranie. Prístroj vyhodnotí výsledky a odporučí, či je potrebné realizovať odborné medicínske vyšetrenia."Vyšetrenie pomôže predchádzať poruchám, ktoré sú aj pre rodičov často neviditeľné," povedal predseda ÚNSS Branislav Mamojka. 

Keďže ide o nemedicínsku diagnostiku, vyšetrenie nemusí byť realizované výhradne očným lekárom. Výsledky meraní sú akceptované oftalmológmi a slúžia ako základný diagnostický materiál pre ďalšie vyšetrenia. 

Projekt Včasná diagnostika zrakových porúch v materských školách sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP a Nafty.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies