VIDEO Skoky na lyžiach: Nový svetový rekord má hodnotu 250 metrov!

NETKY.SK • 15 Február 2015, 16:30 • 2 min
VIDEO Skoky na lyžiach: Nový svetový rekord má hodnotu 250 metrov!

VIKERSUND - Slovinec Peter Prevc vytvoril nový svetový rekord v skoku na lyžiach, keď doletel až na značku 250m.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný skokan prekonal rekord Nóra Johana Remena Evensena, ktorý na rovnakom mostíku v roku 2011 skočil 246,5m. Tento rekordný skok zabezpečil Prevcovi víťazstvo na tomto podujatí Svetového pohára v nórskom Vikersunde.

Nór Anders Fannemel počas kvalifikácie takmer vyrovnal bývalý rekord svojho krajana, keď sa mu podarilo skočiť rovných 246 metrov. Slovinský medailista zo Soči stanovil nový rekord v jeho druhom skokanskom pokuse.

Prevc je po dlhých 15 rokoch prvý skokan, ktorý vytvoril rekord a nepochádza zo Škandinávie. Naposledy sa to podarilo v roku 2000 Andreasovi Goldbergerovi z Rakúska.

"Vedel som, že Anders Fannemel skočil dobre a musel som zostať sústredený. Rýchlosť a pozícia bola perfektná. Potom som mäkko pristál," povedal Prevc, ktorý je na čele priebežného poradia Svetového pohára zo ziskom 1250 bodov. Druhý Stefan Kraft z Rakúska stráca na lídra 42 bodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies