Skoky na lyžiach: Kobajaši druhýkrát celkovým víťazom Turné 4 mostíkov

NETKY.SK • 7 Január 2022, 11:28 • 2 min
Skoky na lyžiach: Kobajaši druhýkrát celkovým víťazom Turné 4 mostíkov

BISCHOFSHOFEN – Japonský skokan na lyžiach Rjoju Kobajaši sa stal druhýkrát v kariére celkovým víťazom Turné štyroch mostíkov. Sošku Zlatého orla si definitívne zabezpečil vďaka piatemu miestu v záverečnej súťaži v rakúskom Bischofshofene, ktorá sa stala korisťou domáceho Daniela Hubera. Kobajaši prvýkrát triumfoval na Turné v sezóne 2018/2019, keď vyhral všetky štyri podujatia.

slovakia

left justify in out

Kobajaši späť vo fantastickej forme!

 

Japonský skokan bol blízko k tomu, aby ako prvý muž v histórii Turné získal dvakrát prestížny Grand Slam. Vyhrať všetky podujatia Turné v jednom ročníku sa okrem neho podarilo iba Nemcovi Svenovi Hannawaldovi (2001/2002) a Poliakovi Kamilovi Stochovi (2017/2018). V Bischofshofene skončil Kobajaši až piaty, no v konečnom hodnotení Turné vyhral suverénne o 24,2 b pred Nórom Mariusom Lindvikom a udržal si vedenie v celkovom poradí Svetového pohára. Kobajaši sa postaral o tretí celkový triumf japonských farieb na Turné, v sezóne 1997/1998 sa tešil z prvenstva Kacujoši Funaki.

 

 

Vyhrať jubilejný 70. ročník Turné a získať druhýkrát sošku Zlatého orla je skvelý pocit. Do záverečnej súťaže som išiel s cieľom zvíťaziť. Trochu ma mrzí, že sa mi nepodarilo sláviť Grand Slam, celkové prvenstvo však veľmi hreje. Dokázal som dobre načasovať formu a uspieť v Oberstdorfe, Garmisch-Partenkirchene i v úvodnej z dvoch súťaži v Bischofshofene," uviedol Kobajaši v rozhovore pre rakúsku televíziu ORF.

 

Huber bol po prvom kole druhý. V druhom však zaletel do vzdialenosti 136 m a vybojoval pre Rakúsko prvé víťazstvo na jednom z podujatí Turné od 30. decembra 2016, keď Stefan Kraft nenašiel premožiteľa v Oberstdorfe. Pre Hubera je to prvý triumf v prestížnom seriáli. „Vyhrať prvé podujatie SP a ešte k tomu na domácej pôde, to je neuveriteľné. Lomcujú mnou veľké emócie. Je to odmena za všetku tú drinu," nadchýnal sa Huber. Druhý skončil v Bischofshofene so stratou 4,4 bodu obhajca veľkého glóbusu Nór Halvor Egner Granerud, tretí bol po 1. kole vedúci Nemec Karl Geiger.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies