Robert Fico zrejme zabudol na budovanie hrádze proti extrémizmu! Spojil sa s Milanom Uhríkom

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 13:21 • 2 min
Robert Fico zrejme zabudol na budovanie hrádze proti extrémizmu! Spojil sa s Milanom Uhríkom

BRATISLAVA - Mimoparlamentné hnutie Republika sa nečakane spojilo so stranou SMER-SD. Čo na to koalícia?

slovakia

left justify in out

O tejto netradičnej dohode informoval predseda hnutia Milan Uhrík. Predstavitelia koalície dohodu kritizujú. Pripomínajú Smeru-SD, že chcel budovať hrádzu proti extrémizmu.

 

img

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Desiatky ľudí protestujú pred Prezidentským palácom!


"Dohodli sme sa s Robertom Ficom na spoločnom masovom proteste. Pridajú sa aj ďalšie strany? Hnutie REPUBLIKA po vzájomnej dohode s občianskymi aktivistami a so Smerom podporuje spoločný masový protest 1. septembra v Košiciach.
Áno, dokázali sme rokovať, prekonať drobné rozdiely a zjednotiť sa v podpore spoločného protestu. Nejdeme politikárčiť a súťažiť o to, kto tam bude mať viac straníckych vlajok. Budeme tam všetci spolu, slušne – ako občania za občanov. Ide nám o slobodu, o Slovensko a jeho záchranu. Všetko ostatné musí ísť bokom," 
napísal Uhrík na sociálnej sieti.

 

Chladným to nenechalo ani Andreja Danka. Taktiež sa vyjadril o "Ficovom omyle o štrajku" na sociálnej sieti. Iniciovanie demonštrácie Smerom-SD považuje za chybu. Protest podľa neho nebude úspešný, ak ho budú organizovať politici, a vyzval k tomu odborové zväzy. Tvrdí, že ak má byť úspešný, musí byť celoslovenský, má ochromiť dopravu, štátnu správu a majú sa pridať štátni zamestnanci a iné zložky.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Pred parlamentom práve protestujú demonštranti. Zasahuje polícia aj ťažkoodenci!

 

 

Predstavitelia koalície dohodu kritizujú

Na sociálnej sieti reagoval aj Roman Foltin zo strany Sloboda a Solidarita. Poznamenal, že hoci sa Smer-SD hlási k antifašizmu a SNP, teraz sa spája s odídencami z ĽSNS, ktorí sa podľa jeho slov hlásia k pravicovému extrémizmu. Hovorí, že šéfovi Smeru-SD Robertovi Ficovi ide len o získanie moci.

 

 

Podpredseda Národnej rady Gábor Grendel  pripomenul Smeru-SD, že chcel kedysi budovať hrádzu proti extrémizmu. "Gratulujem Robertovi Ficovi k úspešnému dobudovaniu hrádze," uviedol.

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies