Skokanovi na lyžiach Jacobsenovi zadržali vodičák za prekročenú rýchlosť

NETKY.SK • 23 September 2014, 12:35 • 2 min
Skokanovi na lyžiach Jacobsenovi zadržali vodičák za prekročenú rýchlosť

OSLO - Známemu nórskemu skokanovi na lyžiach Andersovi Jacobsenovi zadržali vodičský preukaz za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti.

slovakia

left justify in out

Dvadsadeväťročný severan sa týmto spôsobom previnil už viackrát, nazbieral v priebehu troch rokov osem trestných bodov, za čo je v Nórsku trest na šesť mesiacov bez vodičského oprávnenia. Člen bronzového tímu zo ZOH 2010 vo Vancouveri navyše musel zaplatiť pokutu približne 360 eur.

 

"Už v minulosti som trikrát prekročil rýchlosť, ale nikdy to nebolo o viac ako 20 km/h, nie som blázon za volantom. Nórsky systém je príliš prísny. Nemyslím si, že 14/ km/h je také dramatické prekročenie, aby som dostal taký nekompromisný trest," cituje poľský portál Przeglad sportowy slová šesťnásobného medailistu z majstrovstiev sveta. "Som v zložitej situácii. Žijem v Hönefosse, čo je 63 km od Holmenkolenu v Osle, kam dochádzam autom. Teraz som nútený používať na transfer vlak a potom mestskú hromadnú dopravu," doplnil Jacobsen. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies