Skladateľskú sieň slávy opäť rozšíria, pribudne do nej aj Tom Petty

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 13:03 • 2 min
Skladateľskú sieň slávy opäť rozšíria, pribudne do nej aj Tom Petty

NEW YORK - Amerického hudobníka Toma Pettyho uvedú do Skladateľskej siene slávy. Okrem 65-ročného rodáka z Floridy sa na zoznam dostali aj Marvin Gaye, Elvis Costello alebo Chip Taylor, ktorý napísal hit Wild Thing známy najmä v podaní The Troggs.

slovakia

left justify in out

Rovnakej pocty sa dočkajú aj Nile Rodgers a zosnulý Bernard Edwards, ktorí spolu hrali v skupine Chic. "Zoznam nových členov Skladateľskej siene slávy za rok 2016 je peknou mozaikou toho najlepšieho z populárnej hudby 20. storočia. Zastúpenie majú tí, ktorí pomáhali formovať rock'n'roll, soul, r'n'b, country, funk či tanečnú hudbu. Tešíme sa na toto nezabudnuteľné a vskutku vzrušujúce podujatie," uviedli zástupcovia Skladateľskej siene slávy Kenneth Gamble a Leon Huff.


Už 47. ročník podujatia sa bude konať 9. júna v New Yorku. Spomínaných šiestich interpretov vybrali spomedzi nominovaných, medzi ktorými boli tento rok napríklad aj Jimi Hendrix, Max Martin, Gloria Estefan, Madonna, George Harrison či Debbie Harry a Chris Stein z kapely Blondie.


Thomas Earl "Tom" Petty sa preslávil ako spevák a gitarista formácie Tom Petty and the Heartbreakers, ktorá sa pohybuje na scéne od roku 1976. Skupina vydala zatiaľ 13 štúdioviek, pričom v americkom rebríčku Billboard 200 sa doteraz najviac darilo ostatnej nahrávke Hypnotic Eye (2014), ktorá sa dostala na prvé miesto. Podľa odhadov predali viac ako 80 miliónov kópií albumov.

 

Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Breakdown, American Girl, I Need To Know, Don't Do Me Like That, Refugee, The Waiting, Don't Come Around Here No More, Learning To Fly, Into The Great Wide Open či Mary Jane's Last Dance. Petty má na konte sólové albumy Full Moon Fever (1989), z ktorého pochádzajú hity Runnin' Down a Dream a Free Fallin', a ďalej aj Wildflowers (1994) a Highway Companion (2006). Formáciu Tom Petty and the Heartbreakers uviedli v roku 2002 do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies