ŠK Slovan získal do kádra Čavriča a Vernona, Zreľáka uvoľnil do Jablonca

NETKY.SK • 6 September 2016, 17:47 • 2 min
ŠK Slovan získal do kádra Čavriča a Vernona, Zreľáka uvoľnil do Jablonca

BRATISLAVA - Futbalový ŠK Slovan Bratislava získal v závere prestupového obdobia do kádra dvoch hráčov a jedného uvoľnil. Do tímu "belasých" pribudli 22-ročný srbský útočník Aleksandar Čavrič z belgického KRC Genk a o rok starší španielsky obranca Vernon de Marco Morlacchi, ktorý bude v Bratislave na polročnom hosťovaní z konkurenčného MFK Zemplín Michalovce. Do českého FK Jablonec zamieril reprezentant SR do 21 rokov Adam Zreľák.

slovakia

left justify in out

"Chceli sme doplniť posty, kde sme nemali dostatok alternatív. Do útoku prichádza veľmi talentovaný srbský mládežnícky reprezentant Aleksandar Čavrič, ktorý má skúsenosti z európskeho futbalu i mládežníckych šampionátov. Počítame s ním na hrot útoku, môže nastúpiť aj na krídle. Ďalšou novou tvárou je mladý stopér Vernon de Marco Morlacchi, ktorý na Slovensku pôsobí štyri roky a prichádza na hosťovanie z Michaloviec. Ak nás presvedčí svojimi výkonmi, budeme môcť uplatniť opciu na trvalý prestup. Náš káder opúšťa Adam Zreľák. Adamovi som ponúkol novú štvorročnú zmluvu, náš návrh však neakceptoval a rozhodol sa pre inú možnosť. Chcem sa mu veľmi pekne poďakovať za výkony a nasadenie v zápasoch v drese Slovana a želám mu všetko dobré v novom pôsobisku," povedal člen predstavenstva a viceprezident klubu Ivan Kmotrík mladší.

Aleksandar Čavrič, stabilný člen základnej zostavy srbskej reprezentácie do 21 rokov, podpísal s vedením Slovana štvorročný kontrakt. Väčšiu časť uplynulej sezóny strávil na hosťovaní v dánskom AGF Aarhus.

Stopér Vernon de Marco Morlacchi pôsobí na Slovensku od roku 2012, vtedy prišiel do Michaloviec. Vo Fortuna lige odohral 34 zápasov, strelil päť gólov. Na prelome júla a augusta absolvoval skúšku v španielskom druholigovom klube UD Levante.

Dvadsaťdvaročný útočník Adam Zreľák, s piatimi presnými zásahmi najlepší strelec tímu SR "21" v prebiehajúcej kvalifikácii o postup na budúcoročné ME tejto vekovej kategórie do Poľska, bude pokračovať vo svojej kariére v najvyššej českej dlhodobej súťaži. Zreľák prišiel do Slovana Bratislava počas zimnej prestávky v sezóne 2014/2015, v belasom drese odohral 41 zápasov a strelil 13 gólov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies