Situácia po obvinení vysokopostavených ľudí na rezorte práce je vážna

NETKY.SK • 2 Október 2012, 06:45 • 2 min
Situácia po obvinení vysokopostavených ľudí na rezorte práce je vážna

Situácia po obvinení vysokopostavených ľudí na rezorte práce je vážna - Politika Predseda vlády ČR Petr Nečas považuje situáciu po obvinení prvého námestníka ministra práce a sociálnych vecí Vladimíra Šišku a riaditeľa odboru informatiky rezortu Milana Ho

slovakia

left justify in out

img

Predseda vlády ČR Petr Nečas považuje situáciu po obvinení prvého námestníka ministra práce a sociálnych vecí Vladimíra Šišku a riaditeľa odboru informatiky rezortu Milana Hojera za vážnu.

Považuje však za nevyhnutné vyčkať, kým budú informácie, ktorými disponuje, detailnejšie a overené.

Vyplýva to z vyhlásenia českého premiéra, ktoré zverejnil po svojej podvečernej schôdzke s ministrom práce a sociálnych vecí ČR Jaromírom Drábkom v Prahe hovorca vlády ČR Michal Schuster.

Ako vyplýva z materiálu agentúry Mediafax, po stretnutí s premiérom na Úrade vlády ČR sa v podobnom duchu vyjadril aj šéf rezortu práce a sociálnych vecí. "Nemám v tejto chvíli žiadne relevantné informácie, aby som mohol premýšľať o akýchkoľvek krokoch," uviedol minister na margo ďalšieho postupu. O rezignácii Drábek zatiaľ neuvažuje.

Oboch týchto vysokopostavených predstaviteľov rezortu dnes zadržala protikorupčná polícia a následne ich obvinili z trestného činu podplácania v spolupáchateľstve v súvislosti s doteraz nešpecifikovanou verejnou objednávkou.

Šéf ministerstva si podľa vlastných slov nedokáže predstaviť, akým spôsobom mohol jeho prvý námestník niekoho podplácať. Osobne ma to ale veľmi zasiahlo, priznal Drábek pred novinármi.

Námestníka ministra Drábka zatkla protikorupčná polícia

Českí detektívi z protikorupčného útvaru si dnes ráno prišli po prvého námestníka ministra práce a sociálnych vecí Vladimíra Šišku. Okrem neho zadržali aj riaditeľa odboru informatiky. Dôvodom má byť údajne podplácanie. Na prípad upozornil server Týden.cz, informovala česká spravodajská webová stránka iDNES.cz.

Zatýkanie na ministerstve potvrdil hovorca Útvaru pre odhaľovanie korupcie a finančnej kriminality Jaroslav Ibehej. "Boli obvinené dve osoby, sú to vysokí predstavitelia ministerstva práca a sociálnych vecí. Boli obvinení z trestného činu podplácania spolupáchateľstvom," uviedol hovorca útvaru.

Hovorkyňa ministerstva Viktorie Plívová potvrdila, že zatknutými sú námestník ministra Jaroslava Drábka, Šiška, a riaditeľ odboru informatiky Milan Hojer. Dôvod, prečo si po nich prišla polícia, však nepoznala.

Prekvapený bol aj samotný minister Drábek, ktorý sa dnes nezdržiaval v úrade a nachádzal sa na výjazde v regióne. Podľa jeho názoru však zadržanie nesúvisí s prácou námestníka Šišku na ministerstve

Podľa dostupných informácií však Šiškovo zatknutie súvisí s jeho pôsobením na ministerstve. 

Hovorca Útvaru pre odhaľovanie korupcie a finančnej kriminality Ibehej totiž bez uvedenia ďalších podrobností oznámil, že obaja vysokí úradníci skončili v putách v súvislosti s verejnou zákazkou.

Šiškovi a Hojerovi kvôli podplácaniu hrozí v prípade odsúdenia až šesť rokov za mrežami..



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies