Silné dažde v Belgicku si vyžiadali už tretiu obeť

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 11:44 • 2 min
Silné dažde v Belgicku si vyžiadali už tretiu obeť

BRUSEL - Silné dažde v Belgicku si v pondelok vyžiadali tretiu ľudskú obeť.

slovakia

left justify in out

Vo večerných hodinách našli na východe krajiny neďaleko hraníc s Nemeckom telo staršej ženy, ktorú odniesla voda. Oznámil to starosta obce Welkenraedt vo Valónskom regióne, v ktorej k incidentu došlo.

 

Televízia RTBF informovala, že žena spoločne so šiestimi ďalšími obyvateľmi obce skúmala škody, ktoré zrážky spôsobili. Pred prietržou mračien sa schovali pod most, kde ich skupinku zachytila podľa agentúry DPA náhla záplavová vlna. Šesť ľudí vylovili s podchladením, siedmu osobu - ženu narodenú v roku 1939 - našli neskôr mŕtvu.

 

Silné dažde pripravili vo Valónsku o život aj 83-ročného muža, ktorý sa v nedeľu večer pošmykol v zaplavenom suteréne svojho domu a niekoľko minút zostal ležať pod vodou. Odviezli ho do nemocnice v meste Chimay, kde dnes ráno zomrel.

 

Silný dážď vyústil na východe Belgicka do záplav. Okrem Welkenraedtu sa pod vodou ocitlo napríklad aj mesto Verviers. Podľa správ médií tam voda zaplavila cesty.

 

Prvou obeťou terajších silných dažďov a záplav v Belgicku sa stal včelár, ktorého v belgickom Luxembursku odniesla voda, keď sa v piatok pokúšal zachrániť pred ňou svoje včely.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies