Sierra Leone otvára školy, 9 mesiacov zatvorené pre ebolu

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 15:09 • 2 min
Sierra Leone otvára školy, 9 mesiacov zatvorené pre ebolu

FREETOWN - Sierra Leone začala v utorok opäť otvárať brány škôl, ktoré boli na deväť mesiacov zavreté po vypuknutí a následnom šírení vírusu ebola.

slovakia

left justify in out

Sierraleonská vláda a Detský fond OSN (UNICEF) uvádzajú, že asi 8-tisíc škôl v krajine začína otvárať svoje brány, pričom tak opäť poskytne vzdelanie približne 1,8 miliónu detí. Zástupca UNICEF-u v Sierre Leone Roeland Monasch v utorok vyhlásil, že v rámci "normalizácie života" je to veľmi dôležitý krok a obnova vzdelávania predstavuje kľúčovú úlohu v celkovom zotavení sa krajiny. Ministerstvo školstva, vedy a techniky dúfa, že tohoročné akademické osnovy sa napriek neskorému štartu školského roka podarí naplniť.

 

Pracovníci UNICEF-u v krajine v rámci preventívnych opatrení proti vírusu zaškolili asi 9-tisíc učiteľov. Smrtiaci vírus eboly si celkovo vyžiadal 10 587 obetí, pričom odhadovaný počet všetkých nakazených je asi 25 500.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies