Šialenec strieľal na diaľnici: Vystrelil na rôzne vozidlá celkove 756-krát!

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 06:24 • 2 min
Šialenec strieľal na diaľnici: Vystrelil na rôzne vozidlá celkove 756-krát!

Würzburg - Muž, ktorý sa v uplynulých piatich rokoch stal "prízrakom" pre vodičov kamiónov prechádzajúcich nemeckými diaľničnými úsekmi, je sám už desať rokov vodičom v istej špedičnej firme a podnikal pracovné cesty nielen po Nemecku, ale aj do krajín Beneluxu a Francúzska.

slovakia

left justify in out

Na stopu páchateľa priviedlo kriminalistov porovnávanie údajov zo sietí mobilných operátorov. Päťdesiatsedemročný Michael K., ktorého budú stíhať aj pre trestný čin pokusu o zabitie, po tom, čo celkove 756-krát vystrelil na rôzne vozidlá, najmä ťahače, sa k trestnej činnosti pred vyšetrovacím sudcom priznal. Za motív označil zlosť a frustráciu z cestnej dopravy.

Jeho kolegovia správam o identite šialeného strelca, ktorý v roku 2009 na diaľnici A3 pri Würzburgu spôsobil istej vodičke životunebezpečné zranenia v oblasti krku, nechceli uveriť. Všetci jeho známi ho označovali za síce samotárskeho, ale priateľského človeka.

O Michaelovi K., niekdajšom strojnom zámočníkovi z východonemeckého Halle, vyšlo medzičasom najavo, že ho v 80. rokoch nemecká vláda "vykúpila" spoločne s dvoma inými osobami z väzenia Hohenschönhausen, napísalo internetové vydanie denníka Bild. Toto väzenie využívala obávaná Stasi a nachádzali sa tam zväčša politickí väzni.

Denník zatiaľ nedostal zo Spolkového archívu v Koblenzi odpovede na otázky, za čo si Michael K. odpykával trest v bývalej NDR ani prečo ho vláda v Bonne "vykúpila".

Spolkový kriminálny úrad osobné údaje po desiatich rokoch už nearchivuje a záznamy o trestných činoch v bývalej NDR nemá v databáze vôbec. Jeho kriminalisti ešte zisťujú pôvod pušky a dvoch pištolí, ktoré Michael K. používal pri útokoch na diaľniciach.

Prvých väzňov z bývalej NDR "vykúpilo" vtedajšie Západné Nemecko už v roku 1962, a to za 40.000 mariek za osobu. Neskôr sa však táto cena zvýšila na asi 100 000 mariek za osobu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies